Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: “Ronaldo távozni akart, nem erőltettük rá, hogy maradjon…”

Az idei nyári mozgalmas átigazolási időszak finisében Cristiano Ronaldo átigazolt a Juventus csapatától korábbi klubjához, a Manchester Unitedhez…

(Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto via Getty Images)

Az átigazolási időszak egyik legnagyobb transzfere, Cristiano Ronaldo átigazolása kapcsán a Juventus sportigazgatója, Federico Cherubini a következőket mondta el:

“Volt egy jelentős különbség a United és City között. A Manchester City egy árva pennyt sem akart fizetni, míg a United esetében más volt a helyzet. Ők úgy viselkedtek, mint egy igazi, nagy tradíciókkal rendelkező klub. A történetnek egyébként nem lehetett volna más vége, ugyanis Ronaldo közölte velünk, hogy távozni szeretne, mi pedig nem erőltethettük rá, hogy maradjon. Egyetértek azzal, amit az elnök úr mondott: “a Juventus története tele van nagy bajnokokkal, edzőkkel és vezetőkkel, de a klub mindenek felett áll”.”

Ronaldo 2018 nyarán mintegy 100 millió euró ellenében igazolt a Juventushoz, amely színeiben 134 mérkőzésen 101 gólt szerzett és bár az első két évben megnyerték a bajnokságot, legutóbb arról is lemaradtak, a BL-ben várt áttöréshez képtelen volt hozzásegíteni csapatát. Bár állítólag a csapat nyitott lett volna a további foglalkoztatására, a portugál klasszis végül a távozás mellett döntött, klubja pedig nem gördített elé akadályt.