Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: nem akarnak visszamenni a nézők a Camp Nouba

A La Liga és a spanyol kormány engedélyezte, hogy csökkentett létszámmal, de újra kinyithatnak a stadionok a szurkolók és nézők előtt. A Barcelona is visszavárja a drukkereket, ám nem jönnek annyian, amennyire szüksége lenne a nehéz pénzügyi helyzetben lévő klubnak. 

(Photo by Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona pénzügyi helyzete bár javult az elmúlt hetekben a fizetéscsökkentésekkel és azzal, hogy sikerült elpasszolniuk még néhány játékost, ám továbbra is nagy bajban vannak. Emellé pedig bejött az is, hogy a szurkolók nem nagyon akarnak visszatérni a stadionba.

A legfrissebb adatok alapján kiderült, hogy a hazai szurkolók 40 ezres jegykvótájából mindössze 31 213 jegyet kértek a Barcelona drukkerei a Bayern München elleni Bajnokok Ligája BL-találkozóra. Bár ez “csak” egy csoportmérkőzés, azért mégis csak aggasztó, hogy egy ekkora rangadóra nem kíváncsiak a nézők.

Ráadásul ez nem egyedi eset, mert a Getafe elleni bajnoki mérkőzésre sem fogyott el az összes jegy. A La Liga 20 ezer helyet engedélyez a találkozókra, de csak 19 136 jegyet kértek ebből. A koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt mindenki, különösen a katalán klub vezetése azt várta, hogy túljelentkezés lesz az elérhető jegyekre, de erről jelenleg még nincs szó.

Ezek a számok felvetik a kérdést, hogy vajon van-e probléma a szurkolók és a klubvezetői között? Valóban csökkent az érdeklődés Barcelona iránt azóta, hogy Lionel Messi távozott?