Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: sérülés és kiállítás, megvan a Spurs első veresége! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság negyedik fordulójának nyitómérkőzésén az eddig százszázalékos Tottenham Hotspur nagyon sima, 3–0-ás vereséget szenvedett a Crystal Palace otthonában – igaz, ehhez nagy mértékben hozzájárult egy piros lap…

(Photo by Paul Harding/Getty Images)

Az összecsapás első félideje szinte eseménytelenül zajlott, az azonban már tisztán látszott, hogy a hazaiak veszélyesebben futballoznak, míg a Spurs semmilyen jelét nem mutatta a támadófocinak. A játékrész talán legmeghatározóbb momentuma egy sérülés miatti csere volt, Eric Dier helyére Joe Rodon érkezett.

A mérkőzés képe a fordulást követően sem változott, az észak-londoniak alaposan megérezték Son Heung-Min hiányát. A hajrában aztán egy csapásra felpörögtek a történések, miután Japhet Tanganga a második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott. A Palace a 75. percben kihasználta az emberelőnyt, Wilfried Zaha tizenegyesből volt eredményes. Nem sokkal később a csereként beálló, valamint debütáló Odsonne Édouard is betalált, majd a lefújást megelőzően újabb gólt rámolt be. Három gól és három pont tehát a Sasok mérlege a 4. fordulóban, menedzserük, Patrick Vieira soha nem kapott még ki a Tottenham ellen – játékoskorában sem.

A Spurs ideiglenesen még őrzi a listavezető pozícióját a Premier League tabelláján, míg a Palace feljött a 11. helyre a szezonbeli első sikerének köszönhetően. Előbbi a Chelsea, utóbbi pedig a Liverpool ellenfele lesz majd a következő játékhéten.

Premier League, 4. forduló
Crystal Palace FC – Tottenham Hotspur FC 3–0 (0-0)
Helyszín: Selhurst Park; Játékvezető: Jonathan Moss
Gólszerzők: Zaha (75. – büntető), Édouard (84., 90+3.)
Sárga lap: Zaha (54.), Gallagher (89.), ill. Tanganga (53., 58.), Lucas (82.)
Kiállítva: Tanganga (58.)

Palace: Guaita – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – Gallagher, Kouyaté (Milivojevic 67.), McArthur – Zaha, Benteke (Édouard 84.), Ayew (Olise 87.). Vezetőedző: Patrick Vieira.

Spurs: Lloris – Emerson Royal, Tanganga, Dier (Rodon 12.), Reguilón – Höjbjerg, Skipp, Winks (Davies 60.) – Lucas, Kane, Alli. Vezetőedző: Nuno Espírito Santo.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további programja:

Szombat
16:00 Arsenal – Norwich City
16:00 Brentford – Brighton
16:00 Leicester – Manchester City
16:00 Manchester United – Newcastle
16:00 Southampton – West Ham
16:00 Watford – Wolverhampton
18:30 Chelsea – Aston Villa

Vasárnap
17:30 Leeds United – Liverpool

Hétfő
21:00 Everton – Burnley

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: