Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Schäfer gólja csak egy pontot ért a rangadón – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) hatodik fordulójának vasárnapi rangadóján a gyenge rajt után felzárkózni vágyó felvidéki FC DAC 1904 gárdája a hibátlan címvédő Slovan Bratislava együttesét látta vendégül a MOL Arénában…

 

Az FC DAC 1904 és a Slovan Bratislava nagy küzdelmet hozó rangadója 1-1-es döntetlennel ért véget. A házigazda igyekezett kézben tartani a mérkőzést, és eleinte még többet birtokolta a labdát, de a veszélyesebb támadásokat rendre a Slovan vezette, és idővel az irányítást is egyre jobban átvette. Szerencsére próbálkozásaik azonban általában kevés veszélyt jelentettek Jedlicka ketrecére. A DAC részéről különösen Davis volt elemében, aki több ígéretes elfutással próbálkozott, ezekből azonban szintén ritkán alakult ki közvetlen gólhelyzet, így a különösebben nagy lehetőségek nélkül véget érő első félidőben nem született találat. A második félidőt bátran kezdték a felvidékiek és negyedóra elteltével Andzouana passzából a frissen becserélt Hahn János szerezhetett volna gólt, melyet azonban les miatt a videóbíró érvénytelenített. Lendületben maradt a DAC, további ígéretes lehetőségek adódtak, majd az utolsó húsz percen belülre érve Schäfer András egy nagyszerű átlövést zúdított a pozsonyiak ketrecébe. Sajnos, nem örülhettünk sokáig, alig két perc múlva az olasz Bresciát is megjáró cseh légiós, Jaromir Zmrhal lőtt kapásból a hálóba. A Slovan vérszemet kapott a gyors egyenlítés után és több lehetősége is volt a hajrában, de Jedlicka remekül védte a kapuját. A hosszabbítás perceiben Hahn harcolhatott volna ki tizenegyest, ám hosszas videózás után nem ítéltek büntetőt, így maradt a döntetlen.

A gólszerző Schäfer és a meg nem adott találatig jutó Hahn mellett a szerdahelyiek harmadik magyar légiósa, a szintén frissen igazolt Szendrei Ákos nem léphet pályára, illetve a vendégeknél a sérült Holman Dávid sem volt bevethető.

A DAC jelenleg hatodik a bajnokságban, míg az idényben először pontot vesztő Slovan biztosan tartja éllovas pozícióját.

FC DAC 1904 – Slovan Bratislava 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Schäfer (72.), ill. Zmrhal (74.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye