Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: magabiztosan nyert a Liverpool – videóval

A két csapat napra pontosan egy éve találkozott egymással, a tavalyi szezon 1. fordulójában. Azon a mérkőzésen tért vissza a Leeds a Premier League-be. Akkor egy őrült meccsen 4-3-ra a Liverpool nyert. Mostani találkozót sokkal könnyebben nyerték meg a liverpooliak.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Jó iramban kezdődött a találkozó és az első 10 perc alapján egy ki-ki mérkőzésnek indult a mérkőzés. Az első nagy helyzet a Leeds előtt adódott, de a vezetést a vendég csapat szerezte meg. Mohamed Salah talált be 20. percben. Az egyiptominak ez volt a 100. PL-gólja, amivel a liga történetében 30. játékosként érte el a 100 gólos álomhatárt.

A második félidőben is ott folytatták a Vörösök, ahol az elsőben abbahagyták. Az 50. percben Fabinho duplázta meg a Liverpool előnyét. A brazil játékos egy szöglet utáni kavarodás használt ki.
Tíz perccel később sajnos nem a futballról szólt a mérkőzés. Egy szerencsétlen szerelés után Harvey Elliott terült el a földön. A fiatal játékost hordágyon vitték le és az Elland Road teljes közönsége állva tapsolta. Pascal Struikl próbálta meg hátúról szerelni, a holland játékos azonnal pirosat kapott.
A hajrában Bamford tehette volna izgalmassá a találkozót, amikor egy félpályánál megszerzett labdát szinte egyből kapura ívelt, de Alisson védeni tudott. Végül az i-re a pontot, Sadio Mane tette fel, aki a 92. percben talált be.

Leeds United – Liverpool FC 0-3 (0-1)
Helyszín: Elland Road Vezette: C. Pawson
Gólszerzők:ill. Salah (20.), Fabinho (50.), Mane (90.+2)
Kiállítva: Struijk (60.) ill.

A mérkőzés összefoglalója

 

A Premier League állása

A góllövőlista élmezőnye