Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tíz év után hazatért a japánok rutinos harcosa – HIVATALOS

Egy évtized távollét után visszatért első profi csapatához a sokszoros japán válogatott hátvéd, aki az elmúlt évek során különböző európai bajnokságokban vállalt szerepet…

(Photo by Etsuo Hara/Getty Images)

A japán élvonalbeli Tokyo FC gárdája a vasárnapi napon tudatta, hogy Yuto Nagatomo bő tíz év elteltével visszatért az egyesülethez.

A 35 éves bekk 2010-ben hazai klubjától kölcsönben került az akkor az olasz első osztályban versenyző Cesena csapatához, majd fél évvel később máris leigazolta őt az Inter együttese. Nagatomo a milánóiak színeiben egészen a 2017-es naptári esztendő végéig tevékenykedett, legjobb éveiben a csapat meghatározó tagja volt, összesen 210 mérkőzésen lépett pályára a Nerazzurri mezében. A japán balhátvéd 2017-2018-as évad második felét kölcsönben és a következő két esztendőt immár véglegesen a török Galatasarayban töltötte, míg az elmúlt szezonban 25 bajnoki fellépés erejéig az Olympique Marseille játékosa volt.

A június 30-án lejárt szerződése óta szabadon igazolható volt és bár több európai csapattal hírbe hozták, mostanáig nem szerződött le sehova, végül pedig a hazatérés mellett tette le a voksát.

Nagatomo 2008 óta 127 mérkőzésen lépett pályára a japán nemzeti válogatottban, egy Ázsia-kupát nyert, egyszer pedig döntőig jutott a sorozatban.