Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: két egyéni hiba kivégezte a Manchester Unitedet – videóval

Ronaldo debütált a BL-ben is régi-új csapatában, ami egyben egy óriási mérföldkő is volt a portugál klasszis karrierjében, ugyanis ez volt Ronaldo 177. BL-mérkőzése, amivel utolérte a szereplési ranglistát vezető Iker Casillast.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Bekezdett a United és a nagyon fontos jubileumhoz érkező Ronaldo, már a 13. percben megszerezte a vezetést. Ezután érezhetően visszavett az angol csapat, ennek ellenére irányították a találkozót. Óriási fordulatot hozott Wan-Bissaka kiállítása. Az angol védő a 35. percben hosszant tolta meg a labdát és rátartott az őt szerelő Martins lábára.

A második félidőre sokkal óvatosabb taktikát eszelt ki Solskjaer, így a játék irányítását át tudta venni a Young Boys. A norvég menedzser túl óvatos taktikája a 66. percre bosszulta meg magát, ekkor egy beívelés után Ngamaleu talált be a United kapujába.
Ezután enyhült a nyomás a Manchesteren, de helyzeteket ezután sem tudtak kidolgozni és amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, akkor Jesse Lingard hibázott óriásit, amiből a Young Boys betalált. Lingard röviden hazatett labdájára Siebatcheu csapott le és de Gea mellett is szépen eltette a labdát.

Bajnokok Ligája F-csoport
Young Boys – Manchester United 2-1 (0-1)
Helyszín: Bern, Stadion Wankdorf Vezette: F. Letexier (francia)
Gólszerzők: Ngamaleu (66.), Siebatcheu (90.+5) ill. Ronaldo (13.)
Sárga lapok: Fassnacht (45.+1), Martins (50.) ill. Varane (64.)
Kiállítva:ill. Wan-Bissaka (35.)

Young Boys: von Ballmoos – Hefti (Sulejmani 83.), Camara, Lauper (Zesiger 90.+2), Garcia – Sierro (Siebatcheu 46.), Martins (Rieder 82.) – Fassnacht, Aebischer, Ngamaleu – Elia (Kanga 90.+2)
Vezetőedző: David Wagner

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Fred (Martial 89.) – Sancho (Dalot 37.), Fernandes (Matic 72.), van de Beek (Varane 46.) – Ronaldo (Lingard 72.)
Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A mérkőzés összefoglalója

F-csoport állása


Őrült első félidőt produkált a két csapat. Összesen 4 (!) büntetőt ítélt meg Kulbakov játékvezető. Az első hármat egyaránt az osztrák csapat lőhette, sőt mind a hármat Adeyemi harcolta ki, akit alig tudtak tartani a Sevilla játékosai. Az első büntetőt a sértett végezte el, de kapu mellé lőtte a labdát. A második tizenegyest Sucic vállalta magára és magabiztosan értékesített, a harmadik mögé is ő állt oda, de ezt a kapufára lőtte. A félidő hajrájában a Sevilla is kapott egy büntetőt és nekik egy lehetőség is elég volt ahhoz, hogy kiegyenlítsenek, Rakitic értékesítette a büntetőt.

A második félidőben viszont gyorsan óriási változások álltak be, hiszen a játékvezető kiállította En Nesyrit. A marokkói játékos még az első félidőben, egy buktatás után megkapta az első sárga lapját, majd az 50. percben nagyon buta módon feldobta magát a tizenhatoson belül, amiért megkapta a második sárga lapját.
Ahogy az első félidőben a büntetőkkel sem tudott élni a Salzburg, úgy a második félidőben az emberelőnyükkel sem tudtak mit kezdeni.

Bajnokok Ligája G-csoport
Sevilla – Salzburg 1-1 (1-1)
Helyszín: Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion Vezette: A. Kulbakov (fehérorosz)
Gólszerzők: Rakitic (42.-büntetből) ill. Sucic (37.)
Sárga lapok: Diego Carlos (13.), En Nesyri (26.), Rakitic (65.), Delaney (82.), Navas (84.) ill. Seiwald (15.), Capaldo (84.)
Kiállítva: En Nesyri (50.) ill.

Sevilla: Bono – Navas (Montiel 87.), Diego Carlos, Kounde, Acuna – Jordan (Delaney 46.), Fernando, Rakitic (Mir 66.) – Suso (Ocampos 46.), En Nesyri, Gomez (Lamela 58.)
Vezetőedző: Julen Lopetegui

Salzburg: Kohn, Kristensen, Solet, Wober (Piatkowski 51.), Ulmer – Sucic, Aaronson, Camara, Seiwald (Capaldo 79.) – Sesko (Adamu 67.), Adeyemi (Okafor 80.)
Vezetőedző: Matthias Jaissle

A mérkőzés összefoglalója

G-csoport állása