Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: sima győzelmet aratott a Bayern München a Barcelona otthonában – videóval

Fél gőzzel játszva is magabiztos győzelmet aratott a Bayern, a Dinamo Kijev és a Benfica nem bírt egymással.

(Photo by Adria Puig/Anadolu Agency via Getty Images)

Nem volt könnyű helyzetben Ronald Koeman, hiszen a nyár folyamán jelentősen gyengülő FC Barcelona egyből a mély vízbe került a nemzetközi porondon, és a német bajnok Bayern München együttesét fogadta a Bajnokok Ligája csoportkörök első mérkőzésén.

Az első félidőben már szemmel látható volt, hogy a kezdeti félelmek jogosak voltak és a Bayern München jelenleg egy másik szintet képvisel, azonban ekkor még csak Thomas Müller gólja jelentette a különbséget a félidei sípszó megszólalásáig.

A második etapban azonban még egyoldalúbb macska-egér játék vette kezdetét, amely folyamán Robert Lewandowski tudott duplázni, így beállítva a 0-3-as végeredményt az FC Barcelona otthonában, így magabiztos rajtot véve a csoportban.

Barcelona – Bayern München 0-3 (0-1)
Gólszerzőkill. Müller (34.) Lewandowski (56. 85.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Eric García (Mingueza, 66.) – Sergi Roberto (Demir, 59.), S. Busquets (Gavi, 59.), F. de Jong, Pedri, Alba (Balde, 74.) – L. de Jong (Coutinho, 66.), Depay. Vezetőedző: Ronald Koeman


Bayern München: Neuer – Pavard (Theo Hernández, 66.), Upamecano, Süle (Stanisic, 82.), A. Davies – L. Sané (Coman, 82.), Kimmich, Goretzka, Th. Müller (Sabitzer, 82.), Musiala (Gnabry, 70.) – Lewandowski. Vezetőedző: Julian Nagelsmann

Az E-Csoport másik mérkőzésén azonban a csapatok megtették a szívességet az FC Barcelona számára és egy döntetlennel osztozkodtak a pontokon, amely kifejezetten jól jön a katalán gárdának a továbbjutás szempontjából, hiszen sem a Dinamo Kijev, sem a Benfica nem tudott 3 pontos előnnyel a Bayern mellé ugrani a csoport tabelláján.

A portugál együttes különösen enerváltan játszott Kijevben, így hatalmas lehetőséget elszalasztva, azonban a végjátékban még így is megköszönhetik a VAR döntésének, hogy nem kaptak ki, hiszen Shaparenko a 91. percben tudott betalálni mielőtt jött a hideg zuhany a bírói szobából.

Dinamo Kijev – Benfica 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

VIDEÓ HAMAROSAN!