Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hoeness: “Alaba álma a Barcelona volt!”

A Bayern München korábbi elnöke, a bajoroknál jelenleg is elnökségi tagként dolgozó Uli Hoeness a Bayern 1-rádió adásában azt nyilatkozta, hogy a nyári átigazolási időszakban a Real Madridhoz csatlakozó David Alaba korábban azt mondta neki, hogy a Barcelonában szeretne játszani.

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

David Alaba tizenhárom év és nagy sikerek után (többek között kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, tízszeres Bundesliga-bajnok lett a bajorokkal) hagyta ott a Bayern Münchent, és ingyen igazolt a Real Madridhoz, mivel hosszas egyeztetéseket követően sem sikerült megállapodnia a Bayern vezetőségével egy új szerződésről. Akkor azt mondta a 29 éves osztrák védő, hogy nagy megtiszteltetés a madridiak mezét viselnie.

„Nagyon büszke és hálás vagyok, hogy magamra húzhatom a Real Madrid mezét, és mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeresek legyünk közösen” – nyilatkozta David Alaba.

A bajorok korábbi elnöke azonban azt állítja, Alaba azt mondta neki, hogy az álma a Barcelonánál játszani.

„Egy nap a katalánoknál akarok futballozni, – mondta nekem Alaba – erre megkérdeztem, hogy az elnökükkel vagy a csődkezelőjükkel akar-e tárgyalni” – mesélte a Bayern elnökségének tagja, Uli Hoeness, aki játékosként világ- és Európa-bajnoki címet nyert az NSZK-val.

A Bayern kedden éppen a katalánokkal játszik a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, és a gránátvörös-kékeknek lenne miért visszavágniuk, hiszen a két csapat legutóbbi meccsén a németek 8-2-re nyertek. Uli Hoeness kitért a mai mérkőzésre is.

„A Barcelona már nem példakép számunkra. A Bayern sokkal esélyesebb, mivel a katalánok pénzügyi nehézségeik miatt több fontos játékosukat is eladták.”