Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbítana Thomas Tuchel egyik kedvencével a Chelsea! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese a legfrissebb sajtóértesülések szerint kész új szerződést ajánlani Thomas Tuchel egyik nagy kedvencének, Mason Mountnak.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

A 2019-es szezon előtt senki sem gondolta volna, hogy pár év múlva Mason Mount lesz a Chelsea gépezetének egyik legfontosabb láncszeme. Az angol középpályás a Chelseas debütálása előtt eltöltött egy-egy szezont a holland bajnokságban szereplő Vitessenél, valamint az angol másodosztályban a Derby Countynál. Ezt követően 2019-ben komoly szerephez jutott a Chelseanél, amit elsősorban az átigazolási időszakból való kizárásnak és Frank Lampard bátorságának köszönhetett. Innentől kezdve Mount alapemberré nőtte ki magát a “Kékeknél”, ebből a szerepből pedig Lampard menesztése és Thomas Tuchel kinevezése sem mozdította el. A német mester ugyanis szintén rajong a 22 esztendős játékosért, akinek a 90min értesülései szerint a Chelsea kész új szerződést ajánlani. A középpályást aktuális kontraktusa 2024 nyaráig köti a londoni együtteshez, de a beszámolók alapján egy olyan ajánlatot tennének Mount asztalára, ami 2026-ig vagy 2027-ig a csapathoz kötné, a fizetését pedig megdupláznák.

Mount a Chelsea színeiben minden sorozatot figyelembe véve 111 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken a meccseken 17 gólt és 16 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 75 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.