Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: búcsúmeccset kaphat a lengyelek kapusa

Nagylelkű cselekedetre készül Paulo Sousa és a lengyel válogatott Lukasz Fabianskival szemben, aki a nyári Európa-bajnokság után jelentette be, hogy többé nem szerepel hazája nemzeti csapatában. Lengyel sajtóhírek szerint ugyanis a San Marino elleni világbajnoki selejtezőn, búcsúmeccsen köszönhet el a csapattól és a szurkolóktól.

(Photo by Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images)

A lengyel Sportowefakty.wp.pl értesülései szerint a West Ham United kapusa, Lukasz Fabianski is tagja lesz a magyar válogatottal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő lengyel válogatott keretének az októberi mérkőzéseken. A 36 éves kapus azonban csak az első meccsen, a San Marino elleni varsói találkozón kap lehetőséget Paulo Sousa szövetségi kapitánytól, ez lesz ugyanis a válogatottságot a nyári Európa-bajnokság után lemondó hálóőr búcsúmeccse.

A lap információi szerint Fabianski kezdőként kaphat lehetőséget, ám még az első félidőben lecseréli őt a portugál kapitány. Csapattársai sorfalat állnak majd a levonuló kapusnak, akinek ez lehet az 57. mérkőzése a válogatottban, ezért a kezdés előtt kap majd egy 57-es számú lengyel válogatott mezt.

A West Ham United labdarúgója 2006-ban debütált a lengyel válogatottban Szaúd-Arábia ellen, tagja volt a 2006-os vb-keretnek, valamint a 2008-as és az idei Eb-n szereplő lengyel csapatnak, nagy tornán a 2016-os Európa-bajnokságon kapott először játéklehetőséget, négy meccsen védett, majd a 2018-as világbajnokságon is pályára léphetett egyszer, a harmadik csoportmeccsen.