Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Pool legyőzte a Milant, pontot rabolt Madridból a Porto! – videóval

A Bajnokok Ligája első csoportkörének szerdai játéknapján a Liverpool gólgazdag mérkőzésen legyőzte az AC Milant az Anfield Roadon, míg az Atlético Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Portóval.

(Photo by Chloe Knott – Danehouse/Getty Images)

Az Antoine Griezmann nélkül kezdő Atlético számára komoly nehézséget okozott a vendég Porto játéka. Az első félidő szinte teljesen eseménytelenül zajlott, mindössze egyetlen egy kaput eltaláló kísérletre akadt példa – az említett próbálkozás a Matracosok részéről érkezett.

A helyzet a második játékrészben sem változott, sőt még kevesebb lövés jegyeztek a csapatok, így a gól nélküli iksz abszolút tükrözi a meccs képét.

Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport, 1. forduló
Atlético Madrid (spanyol) – FC Porto (portugál) 0–0 (0-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano; Játékvezető: Ovidiu Hategan
Sárga lap: Joao Felix (51.), Kondogbia (52.), Felipe (71.), ill. Diaz (16.), Sanusi (21.), Uribe (41.), Vitinha (67.), Corona (76.), Wendell (82.)
Kiállítva: Mbemba (90+5.)

Atlético: Oblak – Llorente, Giménez, Felipe (Herrera 75.), Hermoso (Renan Lodi 56.) – Carrasco, Koke (Correa 56.), Kondogbia, Lemar (De Paul 36.) – Suárez, Joao Felix (Griezmann 56.). Vezetőedző: Diego Simeone.

Porto: Diogo Costa – Corona, Mbemba, Pepe (Marcano 54.), Sanusi (Wendell 46.) – Otavio, Uribe (Vitinha 66.), Grujic, Diaz (Pepe 84.) – Taremi, Martínez (Sergio Oliveira 66.). Vezetőedző: Sergio Conceicao.

A találkozó videós összefoglalója:

Ugyan a Liverpool uralta az első félidőt a BL-be hosszú évek után visszatérő Milan ellen, mégis a Rossoneri mehetett előnnyel a szünetre. Jürgen Klopp gárdája már a 9. percben vezetést szerzett Fikayo Tomori öngóljának köszönhetően, majd a Vörösök sorra dolgozták ki a lehetőségeket. A hidegzuhany a játékrész hajrájában érkezett: Ante Rebic és Brahím Diaz révén a milánóiak megfordították az állást – mindezt úgy, hogy a csapatnak csupán 2 kaput eltaláló lövése volt az első negyvenöt percben. A liverpooliak előtte tizenegyest is rontottak, Mohamed Salah hibázott.

A fordulást követően bekeményítettek a hazaiak: előbb Salah vette be Mike Maignan kapuját, majd a csapatkapitány, Jordan Henderson juttatta előnyhöz az angolokat egy szépségdíjas találattal. A vendégeknek erre már nem volt válaszuk, így Stefano Pioli fiai végül pont nélkül távoztak Liverpoolból.

Bajnokok Ligája, csoportkör, B-csoport, 1. forduló
Liverpool FC (angol) – AC Milan (olasz) 3–2 (1-2)
Helyszín: Anfield Road; Játékvezető: Szymon Marciniak
Gólszerzők: Tomori (9. – öngól), Salah (49.), Henderson (69.), ill. Rebic (42.), Diaz (44.)
Sárga lap: Bennacer (13.), Diaz (61.), ill. Milner (90+3.)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson – Keita (Thiago 71.), Fabinho, Henderson (Henderson 84.) – Salah (Oxlade-Chamberlain 84.), Origi (Mané 63.), Jota (Jones 71.). Vezetőedző: Jürgen Klopp.

Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernández – Kessié, Bennacer (Tonali 71.) – Saelemaekers (Florenzi 62.), Diaz, Leao (Giroud 62.) – Rebic (Maldini 83.). Vezetőedző: Stefano Pioli.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása: