Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Januárban újra megpróbálja megszerezni nyári kiszemeltjét a Barca – sajtóhír

Spanyol médiaértesülések szerint a Barcelona csapata nem tett le végérvényesen a már korábban is kiszemelt tehetséges hátvéd megszerzéséről, és januárban újra akcióba lendülne érte…

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

A Fichajes információi szerint a Barcelona a soron következő, januári átigazolási időszakban ismét meg fogja próbálni megszerezni a már nyáron is kiszemelt Cristian Romerót, akit az Atalanta gárdája a Tottenham csapatának adott el mintegy 50 millió euróért.

Romerót 2018-ban a Genoa csapata hozta Európába a Belgrano együttesétől, melyben már az első Serie A-s szezonjában 27 bajnokin jutott lehetőséghez. 2019 nyarán a Juventus gárdája 26 millió euróért cserébe vásárolta meg őt, ám a 2019-2020-as idényt kölcsönben előző állomáshelyén töltötte, és jutott neki ismét 33 találkozó. Újabb kölcsönadása során pedig 31 bajnokin lépett pályára a Nerazzurrinál, 23 éves kora ellenére már csaknem 100 Serie A-s mérkőzést tudhat maga mögött.

Az egykori U20-as argentin válogatott kétségkívül komoly tehetség hírében áll, a Juventus nem véletlen szerezte őt meg, a védekezésbeli mezőnymunkája mellett a támadások építésében is tevékenyen részt vállaló Romero az elmúlt szezonban a BL-nyolcaddöntős Atalanta alkalmazásában is megcsillogtatta képességeit. Amellett, hogy a Serie A legjobb védője lett, az idén nyáron rendezett Copa Américán is bekerült a torna álomcsapatába.

Romero az új csapatában eddig egyetlen bajnokin és két Ekl-mérkőzésen jutott szóhoz.