Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: “Haszontalan volt a leigazolása”

A Paris Saint-Germain csapata jelentős erősítéseket jelentett be az idei nyári átigazolási időszak során, ráadásul szabadúszóként is óriási neveket igazolt le…

(Photo by John Berry/Getty Images)

A Paris Saint-Germain korábbi játékosa, Jérome Rothen az RMC Radio részére adott interjúban részletesen kitért arra, hogy miért tartja feleslegesnek a folyamatosan sérüléssel bajlódó Sergio Ramos leigazolását:

“Amióta csak megérkezett, kezelésekre jár. A vádlisérülés egy olyan játékos esetében, aki karrierje végén jár, borzalmasan kellemetlen, mert nem nagyon lehet megfelelően kezelni. Amikor egy játékos magas tempót diktál a meccseken vagy az edzéseken, bármelyik pillanatban megtörténhet, hogy egyszer csak le kell állnia. Amikor elérsz egy bizonyos kort, akkor folyamatosan játékban kell maradnod, hogy képes légy a legjobbadat kihozni. Viszont ezt hogy fogod megoldani egy ilyen sérüléssel? Amikor megérkezett, mindannyian azt gondoltuk, hogy az aurájának köszönhetően meg fogja változtatni a csapat mentalitását az öltözőben. Ehhez viszont a pályán is támogatnia kellene a többieket. Így azt kell mondanom, hogy haszontalan a jelenléte.

“Képzeld magad Kimpembe és Marquinhos helyébe. Amennyiben az egyéni kvalitásaikat nézzük, ők vajon tényleg rosszabbak Sergio Ramosnál? A válasz szerintem egészen egyértelmű: nem. Most az a benyomásom, hogy Sergio Ramos szerződtetése egy rossz ötlet volt.”

A 35 éves hátvéd másfél évtized után hagyta el a Real Madrid csapatát, melynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve az évek során 671 tétmérkőzést játszott, az utóbbi időben az együttes csapatkapitánya is volt. Ramosnak azonban nem sikerült megállapodnia Florentino Pérezékkel a közös folytatásról, így szabadon igazolhatóként a PSG játékosa lett.