Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet a Serie A-ba a Napoli és az Inter egykori edzője – sajtóhír

Megbízható források szerint minden kérdés eldőlt, hogy ki veheti át a minap menesztett Leonardo Semplici helyét a Cagliari kispadján…

(Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto via Getty Images)

A jeles átigazolási szakértő, Gianluca Di Marzio információi szerint a felek mindenben megállapodtak abban, hogy Walter Mazzarri lesz a Cagliari csapatának új vezetőedzője.

Az 59 esztendős San vicenzói szakember karrierje legismertebb időszakában a Sampdoria (2007-2009), a Napoli (2009-2013) és az Inter (2013-2014) trénereként vállalt munkát később. A genovai gárdával 2009-ben kupadöntős volt, a déliekkel 2012-ben kupagyőzelmet, 2013-ban bajnoki második helyezést ért el. Mazzarri dolgozott az angol Watford menedzsereként, legutóbb pedig a Torino mestere volt 2018 januárja és 2020 februárja között, azóta viszont immár másfél éve munkanélküli.

A szárd csapat az olasz bajnokság (Serie A) újonnan elindult kiírásának első három fordulója alatt egyetlen pontot szerzett a Spezia elleni 2-2-es döntetlen formájában a nyitófordulóban, majd az AC Milan ellen idegenben, a Genoa ellen hazai környezetben kapituláltak. Így aztán meglepően hamar elfogyott a türelem a csapatot az elmúlt idény közben átvevő és végül csont nélkül benntartó Semplici mester iránt.