Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Szalai A. kezdő volt, de Özil mentettte meg a Fenert

Az Európa-liga csoportköre idén sokkal nívósabb lett, lévén szűkebb lett a mezőny. Az El klubjai közül a többség az elmúlt években akár több alkalommal is megjárta még a Bajnokok Ligáját is.

Európa-liga csoportkör – 1. forduló

A csoport
Peter Bsz tehetséges Lyonja akár a végjátékig is elmenetelhet az Európa-liga idei kiírásában. Ennek megfelelően a francia együttes a várhatóan legnehezebb csoportmeccsét máris behúzta. Az OL ugyanis a Steven Gerrard edzette Rangers otthonából hozta el a három pontot.
A Sparta Praha ellenben nem járt túl nagy szerencsével: a csehek csak egy góltalan döntetlenre voltak jók a dán Bröndby otthonában.

Bröndby – Sparta Praha 0-0 (0-0)

Glasgow Rangers – Olympique Lyon 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Ekambi (23.), Tavernier (55.-öngól)

A csoport állása:

B csoport
A korántsem világverő Sturm ellen csak egy nagyon sovány győzelmet tudott kiizzadni a Monaco, amely még soha nem ért el kimagasló eredményt az El-ben.
A PSV Eindhovenben továbbra is remekel a korábban már leírt, de újra régi tehetségét idéző Mario Götze. A németek világbajnok támadója góllal segítette holland kenyéradóját a döntetlenhez.

AS Monaco – Sturm Graz 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Diatta (66.), ill. –

PSV Eindhoven – Real Sociedad 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Götze (32.), Gakpo (54.), ill. Januzaj (34.), Isak (39.)

A csoport állása:

C csoport

A Legia meglepetéssel felérő tegnapi győzelmét követően a csoport két nagyágyúja játszott egymással ma este Angliában. Ugyan a tegnapi, moszkvai találkozó sem volt izgalommentes, a mai mérkőzők is kitettek magukért.
A Leicester kissé tartalékosan állt ki a Premier League-ben megszokotthoz képest, ám még így is könnyedén szerzett vezetést hazai pályán. Azonban a nápolyiak új kedvence, Victor Osimhen megmentette a vendégeket. A nigériai csatár duplával szerzett egy pontot a csapatának.

Leicester City – Napoli 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Perez (9.), Barnes (64.), ill. Osimhen (69., 87)

Tegnap játszották:
Szpartak Moszkva – Legia Varsó 0:1

A csoport állása:

D csoport
Szalai Attila és Mesut Özil is a Fener kezdőcsapatában kapott helyet. A magyar védő nem lógott ki a mezőnyből, míg a korábbi Arsenal-kedvenc egyenesen a mezőny legjobbjaként, gólt is szerezve járult hozzá a döntetlenhez. A Frankfurt újra beragadni látszik az európai kupaindulásnál.

Eintracht Frankfurt – Fenerbahce 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Lammers (41.), ill. Özil (10.)

Olympiakosz Pireusz – Royal Antwerp 2-1 (0-0)
Gólszerzők: El Arabi (52.), Reabciuk (87.), ill. Samatta (75.)

A csoport állása: