Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói gólt szerzett a fölényes győzelem alkalmával – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra az MLS legutóbbi játéknapján a Sporting Kansas City együttese hazai mérkőzésen lépett pályára magyar gólfelelősével a soraiban…

(Photo by Jeremy Olson/ISI Photos/Getty Images)

A Sporting Kansas City az újabb fölényes győzelme során 4-0-s diadalt aratott a Minnesota United ellen, ezzel több meccset játszva átvette a vezetést a Nyugati Konferenciában. Noha fölényes hazai siker lett a vége, könnyen másként alakulhatott volna a mérkőzés, ha a vendégek szereznek vezetést, és Finley az első percekben nem a keresztlécet töri ketté életerős lövésével. Az első negyedóra végén egy gyönyörű kontra után a Sallói lövése utáni kipattanót Khiry Shelton fejelte közelről a hálóba, előnyhöz juttatva a Kansas City-t. Bár több lehetőség is adódott a United előtt az egyenlítésre, majd az első félóra végeztével Shelton lőhetett volna újabb gólt, de a kapufát találta el. Nem sokkal később Russell jobb oldali beadását követően Sallói Dániel a büntetőpont magasságából volt eredményes egy védhetetlen lövéssel. Közvetlenül a szünet előtt még a csapatkapitány Johnny Russell magas is betalált tizenegyesből, a fordulás után pedig újabb előkészítéséből Cameron Duke közeli találata alakította ki a végeredményt.

A 25 esztendős magyar támadó már a 13. gólját szerezte az MLS 2021-es kiírásában, csapata pedig pillanatnyilag – üldözőjénél kettővel több meccset játszva – vezeti a nyugati csoportot.

Sporting Kansas City – Minnesota United 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Shelton (14.), Sallói D. (36.), Russell (45. – büntetőből), Duke (52.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)