Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: saját közönsége előtt ütötte ki a PSV-t a Feyenoord – videóval

Az Ajax szombati kiütéses sikere után a holland bajnokság (Eredivisie) ötödik fordulójában a vasárnap délutáni órákban a PSV Eindhoven és a Feyenoord vívott ádáz rangadót egymással…

(Photo by ANP Sport via Getty Images)

A táblázaton csak az ötödik helyet elfoglaló Feyenoord gárdája idegenben aratott 4-0-s győzelmet a négyből négy győzelemmel rajtoló PSV Eindhoven elleni holland rangadón. A kevesebb mérkőzésen pályára lépő rotterdamiak eleinte védekezésre kényszerültek, de a hazaiak kezdetbeli fölénye az első játékrész második felében kiegyenlítődött és megközelítőleg azonos erők küzdelme zajlott a pályán. Mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, mire az első játékrész hajrájában Jens Toornstra egy védhetetlen lövéssel juttatta előnyhöz a vendégeket. A szünetben a PSV három cserével próbálta mozgósítani az erőket, fölényük azonban meddőnek bizonyult, az utolsó húsz percen belülre érve a frissen beküldött Brian Linssen növelte csapata előnyét Sinisterra lekészítését követően. A második gól után végképp eldőlni látszott a találkozó, a kegyelemdöfést napi második találatával Jens Toornstra adta meg a hajrában, míg a végeredményt Cyriel Dessers alakította ki a hosszabbítás perceiben.

A PSV a csúfos hazai vereséggel elvesztette első helyét, az Ajax jelenleg egy ponttal van előttük, míg a rotterdamiak a mostani diadalmenettel is csak ötödikek, de egyel kevesebb meccset játszva már csak három ponttal vannak lemaradva mai legyőzöttjüktől.

PSV Eindhoven – Feyenoord 0-4 (0-1)
Gólszerzők:ill. Toornstra (45+1., 85.), Linssen (71.), Dessens (90+2.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye