Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a hajrában fordított a Real Madrid Vinícius Junior és Benzema góljával – videóval

A spanyol bajnokság 5. fordulójában a Real Madrid a Valencia ellen lépett pályára, a Mestallában pedig mindig nehéz dolga van a királyiaknak. A gólnélküli első félidőt követően a Valencia szerzett vezetést, ám az utolsó percekben a Real megfordította a mérkőzést. Vinícius és Benzema ismét betalált, úgy tűnik, ők lesznek a királyiak nyerőemberei ebben a szezonban. 

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

Valamivel jobban futballozott a Real Madrid az első félidőben. Vinícius többször is be tudta cselezni magát a védők közé, ám most hamar elhaltak a támadásai, ahogy a 9. percben is tette, ám a szép mozdulatok után leszerelték őt a hazai védők. A 13. percben Hazard csodás mozdulattal csapta be a védőjét a tizenhatoson belül, majd lőtt, de a blokkolták az utolsó pillanatban. A 14. percben érkezett a Valencia első sérültje a csapatkapitány Soler személyében, akit le is kellett cserélni. A 22. percben Hazard nyert meg egy csatát a saját tizenhatosán belül, amibe Correia bele is sérült, így őt is le kell cserélni. Nem kellett sokat várni a harmadik sérülésre sem, ám most a Real Madridnál, hiszen Carvajalnak kellett elhagynia a pályát. A 31. percben érkezett az első nagy hazai helyzet, amikor a labda már átjutott Courtois-án, az érkező valenciai pedig csak centikkel maradt le róla. Egy perccel később helyzet volt a másik kapu előtt is Benzema révén, ezt Mamardashvilinek kellett fognia. A játékrész vége nehéz volt a Real Madridnak, először a 41. percben Guedes elől kellett elvennie Courtois-nak a labdát, majd egy perccel később Wass szabadrúgása után Paulista fejesénél kellett hatalmasat védenie a belgának. A hosszú, 4 perc hosszabbítás során még egy Casemiro-szabálytalanság után jöhetett szabadrúgással a Valencia 30 méterről, ám Maxi Gómez elvétette a kaput, így 0-0-val vonultak be a játékosok az öltözőbe.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Valencia, több helyzetük is volt. Már pár másodperccel a kezdés után is védenie kellett Courtois-nak, de a nagyobb ziccer az 50. percben érkezett, amikor Guedes fejezett be egy szép akciót lövéssel, amely nem sokkal kerülte el a kaput. Az 54. percben nagyon nehezen tudta levédekezni a Valencia támadását a Real Madrid, el is adták a labdát, ám Hugo Duro lövésében már nem volt erő, így a belga kapus könnyedén fogta azt. A 60. perctől kezdte átvenni az irányítást a királyi gárda, először Casemiro távoli pattogós lövését fogta magabiztosan Mamardashvili, majd Vinicius Junior hagyott ki nagy helyzetet, amikor briliáns szólóját követően lőtt is, azonban a kapus bravúrral védett. Mindennek ellenére a 66. percben a Valencia szerzett vezetést: Foulquier beadása csúszott meg Lucas Vázquez fején, így a labda Hugo Duro elé került, aki kapásből lőtte ki a hosszú sarkot. Nagyon sietett a Real Madrid, nagyon hamar szükségük volt az egyenlítő gólra. Végül belassult a játék a rengeteg csere és a sérülések miatt, de ebből végül jól jött ki a Real Madrid, mivel a 87. percben sikerült kiegyenlíteniük. Benzema passzát követően Vinícius Junior hosszú sarokba tartó lövése pattant meg Foulquier lábán, így akadálytalanul jutott a labda Mamardashvili hálójába. Nem kellett ezután sokat várni a Real vezető találatára sem, hiszen a 89. percben jött a győztes gól: Vinícius Junior beadására érkezett jó ütemben Karim Benzema, aki a rosszul kimozduló kapus előtt bólintott a kapuba. A Valencia ezt követően feladta, nem is próbálkozott már, így a hosszabbítás végén a Real Madrid örülhetett.

Valencia – Real Madrid 1-2 (1-0)
Helyszín: Mestalla (Valencia) Vezette: Pablo González Fuertes
Gólszerzők: Hugo Duro (66.) ill. Vinícius Junior (86.), Benzema (89.)
Sárga lap: Gabriel Paulista (39.) ill. Casemiro (45+4.), Nacho (56.), Rodrygo (81.), Vinícius Junior (90+2.), Camavinga (90+3.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Mamardashvili – Correia (Lato, 23.), Gabriel Paulista, Alderete, Foulquier – Soler (Musah, 15.), Wass, Guillamón, Hugo Duro (Marcos André, 79.)– Guedes (Costa, 79.), Maxi Gómez (Racic, 80.). Vezetőedző: José Bordalás

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas Vazquez, 26.), Militao, Alaba, Nacho – Valverde (Isco, 78.), Casemiro (Camavinga, 67.), Modric (Rodrygo, 67.) – Vinícius Junior, Benzema, Hazard (Jovic, 78.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

A forduló eddigi eredményei és további programja: 

Péntek:
Celta Vigo – Cadiz 1-2

Szombat:
Rayo Vallecano – Getafe 3-0
Atlético Madrid – Athletic Bilbao 0-0
Elche – Levante 1-1
Alaves – Osasuna 0-2

Vasárnap: 
Mallorca – Villarreal 0-0
Real Sociedad – Sevilla 0-0
Betis – Espanyol 2-2
Valencia – Real Madrid 1-2

Hétfő:
21:00 Barcelona – Granada (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: