Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skócia: megint kikapott a Celtic, de a Rangers is pontot vesztett

A skót bajnokság (Premiership) vasárnapi játéknapján a címvédő Rangers és a kihívó Celtic csapata egyaránt pályára lépett…

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

Továbbra sem zajlik zökkenőmentesen a skót bajnokságban (Premiership) 2021-2022-es idénye a két glasgow-i óriásklub számára. Az elmúlt szezont veretlenül abszolváló vereség nélkül abszolváló Rangers az új szezonban egyszer már kikapott, ezúttal pedig csak 1-1-es döntetlent játszott odahaza a Motherwell ellen. Steven Gerrard csapata ugyan már az első negyedórán belül megszerezte a vezetést, a második gólt azonban képtelenek voltak bevinni, a vendégek pedig a második játékrész derekánál kiegyenlítettek és meg is őrizték a lefújásig a döntetlent. Ennek ellenére a Rangers vezeti a bajnokságot, de ketten is egy pont hátrányból követik őket.

Rangers – Motherwell 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Sakala (12.), ill. Woolery (66.)

Ezzel párhuzamosan a Celtic csapata újabb botlást hajtott végre, miután vasárnap délután az idénybeli első győzelmét arató Livingston ellen kapituláltak 1-0 arányban. A minden eldöntő találatot a házigazda a 25. percben szerezte, a zöld-fehérek pedig hat fordulón belül három győzelmük mellett már harmadszor kaptak ki, vagyis a Rangers elleni rangadóvesztés mellett két kisebb csapat is legyőzte őket, így egyelőre a felsőházat jelentő első hat helyért is küzdeniük kell.

Livingston – Celtic 1-0 (1-0)
Gólszerző: Shinnie (25.), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye