Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

80 évvel ezelőtt mutatkozott be a korszakos argentin csatársor

1941. szeptember 21-én lépett pályára első ízben az argentin River Plate csapatának elhíresült csatársora, amely emléke a mai napig fennmaradt az utókor számára…

 

80 évvel ezelőtt ezen a napon debütált a River Plate csapatának ikonikus csatárötöse, a “La Máquina” (értsd: masina, gép) néven elhíresült formáció. Ez a bizonyos ötös több volt egy csatársornál, hiszen a gazdag történelemmel rendelkező „milliomosok” aranykorszaka köthető hozzájuk. Az 1941 és 1947 közti időszakban a csapat tíz trófeát, három bajnoki címet nyert főszereplésükkel.

A Juan Carlos Muñoz, José Manuel Moreno, Adolfo Pedernera, Ángel Labruna és Aristóbulo Deambrossi (később Félix Loustau) fémjelezte ötös a mai napig egyfajta értékmérő funkciót, összehasonlítási alapot tölt be a Rivernél és adott esetben az egész argentin futballban egyaránt. Elhíresült játékuk volt a „la nuestra” (értsd: a miénk), amely egyszerűen annyit jelentett, hogy az edző csak ennyit mondott, a játékosok pedig játszották a saját játékukat, amely rendszerint szemet gyönyörködtető és eredményes támadófutballt jelentett.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!