Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Küszöbön a váltás! Koeman utódját keresi a Barca – sajtóhír

Ahogyan arról az elmúlt időszakban többször beszámoltunk, egyre inkább edzőkérdés van a Barcelona csapatánál, melyet a legfrissebb híresztelések újra megerősítettek…

(Photo by Eric Alonso/Getty Images)

A Barcelona legutóbbi döntetlenje után a csapatnak közeli forrásnak tekinthető katalán Mundo Deportivo is beszámolt róla, hogy a klub vezetősége elkezdte Ronald Koeman utódját keresni, aki könnyen lehet, hogy már csak a heti bajnokikon irányítja utoljára a csapatot.

Eközben az ESPN azt írja, Joan Laporta klubelnök a Granada elleni 1-1-es döntetlen másnapján egyórás rendkívüli igazgatósági ülést tartott, mert nincs meggyőződve arról, hogy Koeman a megfelelő személy a Barca vezetőedzői posztjára. Az 59 esztendős sportvezető a holland tréner menesztése esetén nem ideiglenes megoldásban gondolkodik, vagyis nem az idény végéig, hanem hosszú távra keresne új edzőt, aki sikeres sportszakmai projektet tud felépíteni a klubnál.

Koeman, a csapat egykori játékosa tavaly augusztusban vette át a Barca irányítását, és bár a Király-kupát megnyerték vele, a Bajnokok Ligájában már a nyolcaddöntőben búcsúztak, és a bajnokságban is csak a harmadik helyezést kaparintották meg az Atlético Madrid és a Real Madrid mögött. Ennek ellenére az idei szezonra is megkapta a bizalmat, a türelem azonban hamar elfogyni látszik.

Egyes hírek szerint a belga válogatottal világbajnoki bronzérmes spanyol szövetségi kapitány, Roberto Martínez a legfőbb esélyes a barcelonai kispadra. Ugyanakkor a jelöltek közt szerepel a klub egykori legendás játékosa Xavi (al-Szadd), a jelenleg az Ajaxot irányító Erik ten Hag vagy a Leeds United csapatánál dolgozó argentin admirális, Marcelo Bielsa, míg a jelenleg munkanélküli szakemberek közül Joachim Löw, Phillip Cocu, Antonio Conte, és még Andrea Pirlo nevét emlegetik.