Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Dzeko ismét betalált, nyert az Inter és az Atalanta! – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 5. fordulójának keddi játéknapján a címvédő Inter az állást megfordítva begyűjtötte a három pontot a Fiorentina otthonában, míg az Atalanta 2–1-re legyűrte a Sassuolót.

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Az Atalanta már a 3. percben vezetéshez jutott hazai pályán, méghozzá a német válogatott Robin Gosens találatával. Gian Piero Gasperini fiai ezt követően sem álltak le, aminek az lett a következménye, hogy a másik szárnyvédő, Davide Zappacosta is bevette a vendégek kapuját. A Sassuolo ugyan még a szünet előtt szépíteni tudott Domenico Berardi révén, ám a pontszerzés nem jött össze Alessio Dionisi gárdájának.

A bergamói együttes jelenleg a 4. helyen áll a Serie A tabelláján, míg a Sassuolo a 13. pozícióban tanyázik – előbbi az Interrel, utóbbi pedig az újonc Salernitanával találkozik majd a következő fordulóban.

Olaszország, Serie A, 5. forduló
Atalanta BC – US Sassuolo 2–1 (2-1)
Helyszín: Gewiss Stadion; Játékvezető: Davide Massa
Gólszerzők: Gosens (3.), Zappacosta (37.), ill. Berardi (44.)
Sárga lap: Malinovsky (61.), Pezzella (74.), ill. Ferrari (25.), López (90+1.)

Atalanta: Musso – Djimsiti, Demiral, Toloi – Zappacosta (Maehle 69.), Koopmeiners, De Roon, Gosens (Pezzella 69.) – Malinovsky (Ilicic 63.), Pessina (Pasalic 84.) – Zapata (Piccoli 84.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini.

Sassuolo: Consigli – Müldür, Ayhan, Ferrari, Kyriakopoulos – Magnanelli (Harroui 60.), Frattesi (López 82.) – Berardi, Traoré (Djuricic 67.), Boga (Raspadori 60.) – Defrel (Scamacca 82.). Vezetőedző: Alessio Dionisi.

A találkozó videós összefoglalója:

Az Inter meglepetésre hátrányba került a Fiorentina ellen, a 23. percben Riccardo Sottil volt eredményes. A második játékrészben nagyon bekezdett Simone Inzaghi együttese, amely Matteo Darmiannak és Edin Dzekónak köszönhetően rövid időn belül egyenlített, valamint vezetéshez jutott. A hajrában még Ivan Perisic is betalált, ezzel bebiztosítva a milánóiak sikerét.

A Nerazzurri ideiglenesen a táblázat élére állt, a hétvégén az Udinesével összecsapó Violák pedig a 6. helyen állnak.

Olaszország, Serie A, 5. forduló
ACF Fiorentina – FC Internazioanle 1–3 (1-0)
Helyszín: Stadio Artemio Franchi; Játékvezető: Michael Fabbri
Gólszerzők: Sottil (23.), ill. Darmian (52.), Dzeko (55.), Perisic (87.)
Sárga lap: González (78.), ill. Skriniar (18.), Darmian (63.), Calhanoglu (83.)
Kiállítva: González (78.)

Fiorentina: Dragowski – Benassi (Odriozola 65.), Milenkovic, Nastasic, Biraghi – Bonaventura (Kokorin 84.), Torreira (Amrabat 65.), Duncan (Callejón 84.) – González, Vlahovic, Sottil (Saponara 74.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano.

Inter: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian (Dumfries 66.), Barella (Vecino 70.), Brozovic, Calhanoglu (Gagliardini 83.), Perisic – Dzeko (Sánchez 70.), Martínez (Dimarco 83.). Vezetőedző: Simone Inzaghi.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Kedd
Bologna 2–2 Genoa

Szerda
18:30 Salernitana – Verona
18:30 Spezia – Juventus (Sport 2)
20:45 Milan – Venezia (Sport 2)
20:45 Cagliari – Empoli

Csütörtök
18:30 Sampdoria – Napoli
18:30 Torino – Lazio (Sport 2)
20:45 Roma – Udinese (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: