Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légiósok: gólt szerzett a szerb élvonalban az egykori PSV-nevelés – videóval

Hamar letette a névjegyét a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Super Liga Srbije) a PSV Eindhoven korábbi magyar tehetsége. 


Az immár 22 esztendős támadó középpályás 2011 és 2019 között szerepelt a PSV Eindhoven korosztályos csapataiban, illetve később a PSV II-ben a holland másodosztályban. Kun Bertalan azonban a 2019-es hazatérését követően szép lassan lekerült a futballtérképről. Előbb a DAC-nál szerepelt próbajátékon, majd az ETO FC Győr szerződtette, de mindössze 12 alkalommal jutott szóhoz. Ezt követően a ZTE nyújtott neki “mentőövet”, de ez a klubváltás sem hozta meg a fiatal támadó életében az áttörést. Kun szeptember 9-én, nagyobb hírverés nélkül hagyta el a ZTE-t, s írt alá az FK Proleter Novi Sad (Újvidék) együtteséhez a szerb élvonalba.

A Crvena Zvezda ellen egy hete még nem volt keretben, a hétvégén a Mladost elleni 3:2-es vereség során viszont csereként debütált, a hajrában tíz percet kapott.  Szerda este a Spartak Zlatibor Voda otthonában viszont már a kezdőben kapott helyet és a  25. percben góllal hálálta meg a bizalmat a 2:1-re megnyert meccsen.

A FK Proleter Novi Sad tavaly a nyolcadik helyen zárta a bajnokságot, idén viszont a jó rajt elmarat. A mostani mindössze a második győzelme volt a gárdának, mely így a tabella tizennegyedik helyéről várja a folytatást.