Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hetekre elvesztette húzóemberét a Leipzig – HIVATALOS

A német bajnokság (Bundesliga) előző kiírásában ezüstérmes RB Leipzig csapata várakozáson aluli gyenge rajtot vett, ráadásul a minap egy újabb kellemetlen veszteség érte a klubot…

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

A német bajnokság (Bundesliga) idei kiírásában csapnivalóan rajtoló RB Leipzig gárdája megerősítette, hogy combizom-szakadás következtében hetekre elvesztette egyik legjobbját, Dani Olmót.

A spanyol karmester elvesztése kapcsán Jesse Marsch vezetőedző azt mondta, legkorábban két-három hét múlva vizsgálhatják meg a visszatérésének lehetőségét. Olmo az idei szezon első heteiben korábbi sérülése miatt nem volt bevethető, a legutolsó két bajnokin és az első BL-csoportmeccsen pályára lépett, de a hírek szerint ismét megsérült, és egy darabig megint nélkülöznie kell majd a három magyar játékost is foglalkoztató együttesnek.

A Barcelona csapatában nevelkedő 23 éves irányító múlt januárban a Dinamo Zagreb csapatától igazolt a lipcseiekhez, amely színeiben a 2020-2021-es idényt figyelembe véve a 34-ből 32-t bajnokin (tehát már most több meccset hagyott ki idén, mint az előző szezonban összesen), mindent egybevéve 46 tétmeccsen lépett pályára.

A Leipzig csapata az új idény első öt fordulója alatt mindössze négy pontot gyűjtött, szombat délután pedig a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC együttesével lesz kénytelen egyfajta kiesési rangadót játszani egyik legjobbja nélkül.