Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: botlott a Real Madrid, a Villarreal volt a mumus! – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 7. fordulójának szombat esti mérkőzésén a listavezető Real Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Villarreal együttesével.

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Az összecsapás első félidejében meglepő módon a vendégek domináltak, olyannyira, hogy Carlo Ancelotti fiainak még kaput eltaláló lövést sem sikerült jegyezniük. A Villarreal legveszélyesebb játékosa egyértelműen Arnaut Danjuma volt, aki két alkalommal is megtornáztatta a Királyi Gárda kapusát, Thibaut Courtois-t.

A fordulást követően a Real játéka feljavult, leginkább az élete formájában futballozó Karim Benzemának köszönhetően – ám a gólszerzés sem neki, sem pedig a csereként beálló Eden Hazardnak nem jött össze, így maradt a 0–0-ás eredmény a végső sípszóig.

A madridiak a ponthullajtásuk ellenére is maradnak a La Liga tabellájának élén, míg a Sárgák a hatodik döntetlenjükkel a 10. helyen tanyáznak – előbbi gárda az Espanyol otthonába látogat a következő játékhéten, míg Unai Emery legénysége a Betist fogadja majd.

Spanyolország, La Liga, 7. forduló
Real Madrid CF – Villarreal CF 0–0

Helyszín: Santiago Bernabéu; Játékvezető: Jesús Gil Manzano
Sárga lap: Vinícius (40.), ill. Coquelin (55.), Gómez (71.)

Real: Courtois – Valverde, Militao, Nacho, Alaba – Asensio (Isco 81.), Casemiro, Modric (Hazard 73.) – Rodrygo (Camavinga 46.), Benzema, Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Villarreal: Rulli – Foyth (Mario Gaspar 86.), Albiol, Torres, Moreno – Parejo, Capoue, Coquelin (Gómez 58.) – Pino (Trigueros 84.), Alcácer (Dia 58.), Danjuma (Pena 84.). Vezetőedző: Unai Emery.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Alavés 1–0 Atlético Madrid
Valencia 1–1 Athletic Club
Sevilla 2–0 Espanyol

Vasárnap
14:00 Mallorca – Osasuna
16:15 Barcelona – Levante
18:30 Rayo Vallecano – Cádiz
18:30 Real Sociedad – Elche
21:00 Betis – Getafe

Hétfő
21:00 Celta Vigo – Granada

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: