Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: a hajrában harcolta ki a győzelmet a Sporting és a Porto – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 7. fordulójának péntek esti nyitóprogramjában a címvédő Sporting CP és a kihívó FC Porto egyaránt pályára lépett…

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

A Sporting CP végig fölényben játszva csak a legvégén aratott 1-0-s győzelmet a Marítimo ellen a hétvégi portugál forduló pénteki nyitómeccsén. A címvédő a teljes mérkőzésen elképesztő fölényben játszott, Paulinhóék ígéretes próbálkozásait azonban Paulo Victor kapus rendszerint kiválóan védte. A vendégek erejéből csak időnként egy-egy ellentámadásra futotta, melyek azért hordoztak magukban gólveszélyt, de az igazi lehetőségek rendre Ruben Amorim együttese előtt adódtak. A fordulás után Sporting még inkább kapujához szegezte ellenfelét, de a gól csak nem akart megérkezni, a Marítimo hősiesen védekezett, kapusa ihletett formában végezte az elhárítást, a 75. percben pedig a kapufa mentette meg őket a góltól Porro lövésénél. Az elképesztő attak ellenére úgy tűnt, hiába erőlködik a Sporting, ám a hosszabbításban egy kifutás során Paulo Victor kapus elütötte Cabralt, melyért megkapta a második sárga lapját, a lisszabonniak pedig tizenegyest. Több cserelehetőségük szűkében mezőnyjátékos próbálta védeni Pedro Porro büntetőjét, de a spanyol légiós nem hibázott, bevágta a három pontot érő találatot a hálóba.

Sporting CP – Marítimo 1-0 (0-0)
Gólszerző: Porro (90+8.), ill.
Kiállítva:ill. Paulo Victor (90+4.)

 

A táblázaton ugyancsak feljebb igyekvő FC Porto a késő esti órákban nagy küzdelemben 2-1-re diadalmaskodott az északi szomszédvár Gil Vicente otthonában. A “sárkányok” már az első tíz percen belül megszerezték a vezetést, miután a szemfüles Mehdi Taremi a kezdőkörben való labdaszerzést követően messziről emelt a kint álló Frelih fölött a kapuba. Az első játékrész derekánál egy kezezés miatt ítélték büntetőt a házigazda javára, melyet Diogo Costa elsőre kivédett, de az ismétlést a hibázó Samuel Lino már a kapuba pofozta, kiegyenlítve a találkozó állását. A vendégek egyértelmű fölényben játszottak és több ígéretes lehetőségük is volt a vezetés visszaszerzésére, melyek azonban rendre kimaradtak. Már a második félidő derekánál jártunk, amikor Taremi egy kipattanóból szerzett volna újabb gólt, de mivel a lövés pillanatában lesen volt, így érvénytelenítették a találatát. A Porto tovább rohamozott a végsőkig, és végül a 89. percben Sergio Oliviera nagyjából 25 méterről szabadrúgásból lőtt védhetetlen gólt, így a kék-fehérek mind a három pontot elvitték Barcelosból, és tartják a lépést a Sportinggal a második-harmadik helyen, egyetlen pontra megközelítve az éllovas, ebben a fordulóban még pályára nem lépő Benficát.

Gil Vicente – FC Porto 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Lino (24.), ill. Taremi (9.), Sergio Oliveira (89.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye