Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: dráma Manchesterben

A hétközi Ligakupa zakót próbálta ki javítani a Manchester United az Old Traffordon. A West Ham elleni találkozón még gólt sem sikerült szerezniük.

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Nehezen indult be a két csapat, aztán viszont elkezdtek helyzeteket kialakítani. Az első nagy helyzet a vendég csapaté volt, ekkor Cash beadására a másik szélső védő Targett érkezett, azonban becsúszva nem találta el az üres kaput.
Pár perccel később megvolt az első United helyzet is, amikor Greenwood cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de a lövését védte Martinez. Az első félidőben, még Pogbának volt egy kaput eltaláló lövése, ezen kívül több lehetősége is volt a Manchesternek, de gólt nem sikerült szerezniük. Viszont a 34. percben sérülés miatt elveszítették Luke Shaw-t.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a Villa mint a hazai csapat, azonban helyzetbe nem sikerült kerülniük, a 60. perc után átvette az irányítást a Manchester United. A második félidő derekán a védelem egy másik fontos alapemberét veszítették el a hazaiak, Maguire-t is le kellett cserélni.
A 88. percben jött az igazi feketeleves a hazai szurkolók számára, hiszen egy szöglet után, Hause fejes góljával megszerezte a vezetést az Aston Villa. A hosszabbítás első percében tizenegyeshez jutott a United, a gólszerző Hause kezéhez ért hozzá a labda.
Ronaldo érkezése óta nagy kérdés kifogja elvégezni a büntetőket, CR vagy Bruno Fernandes, ezúttal nem volt kérdés, a Fernandes végezte el a tizenegyest, azonban fölé bombázta. Ez mindössze a második büntető volt amit kihagyott Fernandes a United színeiben, és az első ami a kaput sem találta el. A tavalyi szezonban a Newcastle elleni találkozón Karl Darlow tudta védeni a büntetőjét.
Ezzel sorozatban második meccsén maradt gólképtelen a Manchester United és elszenvedte első vereségét a bajnokságban.

Manchester United – Aston Villa 0-1 (0-0)
Helyszín: Manchester, Old Trafford Vezette: M. Dean
Gólszerző:ill. Hause (88.)

A mérkőzés összefoglalója

A Premier League állása

A góllövőlista élmezőnye