Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: fordulatos meccsen tudott pontot menteni az Inter otthonában az Atalanta – videóval!

Az olasz bajnokság 6. fordulójának rangadóján az Inter fogadta az Atalanta együttesét – mind a két csapat rendkívül fontos győzelemre készült a hétközi BL-forduló előtt.

/Photo by Marco Luzzani/Getty Images/

Egyértelműen az Internazionale volt a favorit – pláne hazai környezetben. A milánói kék-feketék veretlenül, mindössze két vesztett ponttal várták ezt a fordulót, míg az Atalanta a korábbi 5 meccséből 2-t nem tudott megnyerni. A döcögős szezonkezdet után azonban egyértelmű volt, hogy valamikor fel fog pörögni Gasperini együttese – az volt a kérdés, hogy ezen a találkozón mennyire tudják majd megszorongatni Simone Inzaghi együttesét.

Az első negyed óra után úgy tűnt, esélyük sem lesz erre. Az Inter már az első percekben komoly helyzetbe került Dzeko révén, az 5. percben pedig sikerült is megszerezniük a vezetést. Darmian beadása után Lautaro Martinez érkezett bent középen és látványos mozdulattal, zavartalanul bombázott a léc alá. A gyönyörű gól megadta az alaphangot és kinézett egy nagyobb arányú hazai siker is a játék képe alapján. A nagy kedvvel kezdő Inter több nagy helyzetet is ki tudott alakítani az első 15 percben és ellenfelük játéka szinte reménytelennek tűnt. A hazaiak azonban idővel visszavettek a tempóból és a vendégek is rendezték a soraikat. 20 perc elteltével már 1-2 veszélyes távoli lövést is feljegyezhettünk Handanovic kapujánál, nem sokkal később pedig már egyértelműen érződött az Atalanta mezőnyfölénye. A 30 percben jött is az egyenlítés: Malinovsky egy szenzációs távoli bombával vette be a milánóiak kapuját, amivel hivatalosan is visszajött a meccsbe a Gasperini-csapat – és hol volt még a vége… Az Inter játéka ekkor már közel sem volt olyan tetszetős és hatékony, mint a kezdés után. Hullámvölgybe kerültek, amit az ellenfelük ki is tudott használni. Ismét Malinovsky távoli lövéséből indult minden: a keményen megküldött labdát Handanovic hárítani tudta, de rossz helyre ütötte azt. Épp az érkező Toloi elé terelte a játékszert, a védő pedig így ziccerben találta magát és nem hibázott. Még az első félidőben fordítani tudott az Atalanta!

A második játékrészben nagyon szeretett volna változtatni a mérkőzés menetén az Inter, de nehezen boldogultak. Az Atalanta többször is közel járt a harmadik – talán mindent eldöntő – gól megszerzéséhez: Malinovsky szabadrúgása után Zapata például még a kapufát is megzörgette. A vendégek viszont nem tudták lezárni a meccset – ez pedig hiba volt. Simone Inzaghi hármas cserével nyúlt bele a meccsbe az 57. percben, ami óriási fordulatot hozott. A hazaiak ismét a meccs eleji lendülettel rohamoztak – különösen Dimarco érkezése bizonyult telitalálatnak. Milánói támadások követték egymást és benne volt a levegőben egy esetleges egyenlítőgól is. A 71. percben viszont megtört a jég: Barella játszotta meg Dimarcót a tizenhatoson belül, akinek a lövését még védte Musso, a kipattanót viszont bepasszolt a kapuba az addig amúgy csapnivalóan játszó Dzeko. A fordulat teljesen maga alá temette az Atalantát, a vendégeknek minden erejüket bevetve védeniük kellett a 2-2-t a mérkőzés hátralévő részében. A hajrában azonban ismét nehéz helyzetbe kerültek: egy tizenhatoson belüli kezezés miatt büntetőhöz jutott az Inter, amit Dimarco végezhetett el. A csereként beállt olasz játékos azonban a felsőlécet találta el, így maradt a döntetlen állás.

A dráma azonban folytatódott. Szinte azonnal válaszolhatott volna az Atalanta: de Vrij borzasztó védekezésének hála Piccolo fordulhatott le és az amúgy nem túl jól helyezett lövése végül Handanovic érintésével gurult a gólvonalon túlra. Ekkor úgy nézett ki, hogy ismét vezet az Atalanta, ám a semmiből a videóbíró érvénytelenítette a gólt: másodpercekkel a lövés előtt a labda egyszer már teljes terjedelmével elhagyta a játékteret, így kirúgással folytatódhatott a játék. A játékosok mindkét oldalon hisztérikus állapotban voltak és érződött, bárki képes lehet az utolsó pillanatokban a győzelem megszerzésére. A 6 perces hosszabbítás minden másodpercében ott volt a feszültség és a lehetőség, ám a meccslabdát Dzeko kihagyta a végén, így az Inter nem tudta otthon tartani a három pontot. Igazságos döntetlen született.

Inter – Atalanta 2-2 (1-2)
Helyszín: San Siro (Milánó); Vezette: Maresca
Gólszerzők: Lautaro Martinez (5.), Malinovsky (30.), Toloi (38.), Dzeko (71.)
Sárga: Bastoni, Calhanoglu, Barella; ill. Malinovsky, Palomino, Zapata, Zappacosta, Toloi
Kiállítás: – ill. –

Inter: Handanovic – Bastoni (Dimarco), de Vrij, Skriniar – Perisic, Calhanoglu (Vecino), Brozovic, Barella (Satriano), Darmian (Dumfries) – Dzeko, Lautaro Martinez (Alexis Sanchez). Edző: Simone Inzaghi.

Atalanta: Musso – Gosens, Demiral, Palomino (Maehle), Toloi, Zappacosta (Pasalic) – de Roon, Freuler – Pessina (Djimsiti) – Malinovsky (Ilicic), Zapata (Piccoli). Edző: Gasperini.

A forduló eredményei és további párosításai

Szombat
Spezia – AC Milan 1-2
Inter – Atalanta 2-2
20:45 Genoa – Hellas Verona (Sport 1)

Vasárnap
12:30 Juventus – Sampdoria (Sport 2)
15:00 Empoli – Bologna
15:00 Sassuolo – Salernitana
15:00 Udinese – Fiorentina (Sport 2)
18:00 Lazio – AS Roma (Sport 2)
20:45 Napoli – Cagliari (Sport 2)

Hétfő
20:45 Venezia – Torino

A tabella jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása