Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökország: a hajrában kapott ki a Besiktas, élre állt az újonc – videóval

A Besiktas az idei bajnokságot is jól kezdte, ám az Altay még a címvédőt is felülmúlja, pénteki győzelmével a tabella első helyére ugrott az újonc.

(Photo by Omer Evren Atalay/Anadolu Agency via Getty Images)

Az első nagy lehetőség a Besiktas előtt adódott, de a hazaiak kapusa, Lis lábbal tudott hárítani. Ezután az Altay is veszélyeztetett, de a hátrafutó védő menteni tudott, majd Gönüknek kellett védenie. A 20. percben úgy tűnt, hogy a Pjanic-csal felálló Besiktas előnybe kerül, ám Karaman kézzel sodorta a labdát a hazaiak kapujába, így érvénytelenítették a találatot. A félidő hajrájában két veszélyes lövést is leadott az Altay, de ezek elkerülték a kaput. A fordulás után szinte azonnal előnybe került a Besiktas, Yalcin talált be mikor már úgy tűnt, hogy elszórakozta a lehetőséget (0-1). Ezután Karaman tovább növelhette volna az előnyt, de elrontotta a ziccert. A kihagyott helyzet az 57. percben megbosszulta magát, Kappel volt közelről eredményes (1-1). A hajrában Lisnek kellett bemutatnia egy bravúrt, hogy meccsben tartsa az Altay-t, majd a 88. percben a győzelmet is megszerezte az újonc, Bamba találatával (2-1).

Ami a tradicionális török nagycsapatokat illeti, a Trabzonspor a harmadik, a Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahce az ötödik, míg a tavalyi ezüstérmes Galatasaray csak a 11. helyen áll.

Altay – Besiktas 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Kappel (57.), Bamba (88.), ill. Yalcin (47.)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: