Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Lazio nyerte a római derbit, Pedro is betalált! – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 6. fordulójának legnagyobb rangadóján a Lazio 3–2-es győzelmet aratott az ősi rivális AS Roma ellen – a találkozón a nyáron éppen a Farkasokat elhagyó Pedro Rodríguez is gólt szerzett.

(Photo by Marco Rosi – SS Lazio/Getty Images)

A hazai csapat már a mérkőzés első félidejében igyekezett lezárni a három pont sorsát, ez többé-kevésbé sikerült is. A 10. percben Sergej Milinkovic-Savic volt eredményes, ám a következő találat ennél is izgalmasabb volt: éppen az a Pedro duplázta meg a Sasok előnyét, aki nyáron a Farkasoktól távozott a rivális kedvéért. A vendégek a szünet előtt szépíteni tudtak, méghozzá Bryan Cristante révén.

A fordulást követően Felipe Anderson góljával Maurizio Sarri alakulata ismét kétgólos előnyre tett szert, amire már csak Jordan Veretout válasza érkezett, így a Lazio begyűjtötte a három pontot.

Olaszország, Serie A, 6. forduló
SS Lazio – AS Roma 3–2
(2-1)
Helyszín: Stadio Olimpico; Játékvezető: Marco Guida
Gólszerzők: Milinkovic-Savic (10.), Pedro (19.), Anderson (63.), ill. Ibanez (41.), Veretout (69. – büntető)
Sárga lap: Lucas (25.), Cataldi (87.), ill. Patrício (11.), Cristante (45+2.), Vina (48.), Mourinho (61.), Veretout (87.)

Lazio: Reina – Marusic, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj – Milinkovic-Savic, Lucas (Cataldi 61.), Alberto (Akpa Akpro 66.) – Pedro, Immobile (Muriqi 90.), Anderson. Vezetőedző: Maurizio Sarri.

Roma: Patrício – Karsdorp (Zalewski 83.), Mancini, Ibanez, Vina (Smalling 83.) – Cristante, Veretout – Zaniolo (Perez 78.), Mkhitaryan, El Shaarawy (Shomurodov 64.) – Abraham. Vezetőedző: José Mourinho.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Spezia 1–2 Milan
Inter 2–2 Atalanta
Genoa 3–3 Verona

Vasárnap
Juventus 3–2 Sampdoria
Empoli 4–2 Bologna
Sassuolo 1–0 Salernitana
Udinese 0–1 Fiorentina
20:45 Napoli – Cagliari

Hétfő
20:45 Venezia – Torino

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: