Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester City védőjével erősítene a Real Madrid! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid együttese a Manchester City védőjét, Pedro Porrót igazolná le, hogy megoldja a jobbhátvéd poszton adódó problémákat.

(Photo by Paulo Nascimento/NurPhoto via Getty Images)

A Real Madridot irányító Carlo Ancelotti legnagyobb problémáját hétről-hétre az jelenti a kezdő összeállítását illetően, hogy éppen ki legyen a csapat jobbhátvédje. Dani Carvajal és Lucas Vázquez ugyanis az utóbbi időben többet sérült, mint egészséges, így az olasz tréner mindenképp szeretné mélyíteni variációs lehetőségeit ezen a poszton. Az O Jogo beszámolója alapján a “Királyiak” legfőbb kiszemeltje Pedro Porro, akinek a játékjogát a Manchester City birtokolja. Porro 2019 nyarán került a “Polgárokhoz”, miután leigazolták őt a Gironától. A City mezét viszont egyetlen alkalommal sem ölthette magára a 22 esztendős futballista, ugyanis kölcsönbe került a Real Valladolidhoz egy szezonra, majd a Sporting is kölcsönvette őt két évre 2020 nyarán. A portugál csapatnál Porro alapemberré nőtte ki magát, és meghatározó szerepe volt abban, hogy a Sporting bajnoki címig jusson az előző idényben. Az O Jogo megemlíti, hogy a Sportingnak opciós joga van Porrót véglel megvásárolni, amit minden bizonnyal aktiválnak is, hogy aztán busás haszonnal továbbítsák őt a Real Madridnak.

Porro a Sportingban eddig minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólt és 3 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2024 nyaráig köti a Manchester Cityhez. Piaci értékét 20 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.