Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezte az edzősködést a korábbi argentin kapitány – HIVATALOS

A korábban az argentin válogatottat is irányító Dél-Amerikában közismert tréner az elmúlt hétvégén megerősítette, hogy felhagy az edzősködéssel…

 

A 63 esztendős Edgardo Bauza az elmúlt hétvégén elköszönt az edzősködéstől, melyet egykori sikercsapata, a Rosário Central közölt hivatalos csatornáin keresztül.

A tréner annak idején a játékos pályafutása túlnyomó részét a rosáriói sárga-kékek alkalmazásában töltötte, ahol 1980-ban és 1987-ben bajnokságot nyert, 2018-ban pedig edzőként a Copa Argentinát hódították el. Bauza hátvéd létére kilenc gólt szerzett a Newell’s Old Boys elleni városi rangadók történetében, összességében pedig 82 gólt szerzett a klub színeiben.

Bauza edzőként 1999 és 2001, valamint 2018 és 2019 között vállalt munkát szeretett csapatánál. Ezen kívül számtalan együttesnél megfordult, legnagyobb sikere alkalmával 2008-ban az ecuadori LDU Quitóval, 2014-ben pedig a San Lorenzo csapatával nyert Libertadores-kupát, előbbivel bajnoki címet és Copa Sudamericana-döntőt is elért. 2016-2017 környékén négy mérkőzés erejéig volt az argentin válogatott szövetségi kapitánya, azonban leváltotta őt Jorge Sampaoli, akivel végül sikerült kiharcolni a 2018-as világbajnokságon való részvétel jogát.