Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Londoni klubok célkeresztjében a Barca mellőzöttje – sajtóhír

Az aktuális katalán sajtóbeszámolók szerint Angliából mutatkozik érdeklődést a katalánok meg nem értett művésze iránt…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Az El Nacional információi szerint az Arsenal és a Tottenham egyaránt szívesen látná soraiban januártól a Barcelona csapatában sérülései után mostanság csak epizódszereplő Philippe Coutinhót.

Coutinho az elmúlt szezonban csupán 14 mérkőzésen tudott pályára lépni, mivel ősszel izomsérülésből kifolyólag egy hónapig harcképtelen volt. Decemberben kezdett el újra egyre több lehetőséghez jutni, ám képtelen volt túl sokáig egészséges maradni, és a játékban is adós maradt az eredményes teljesítménnyel. A 2020-2021-es szezon során mindössze két találat és három előkészítés fűződött a nevéhez, múlt év végi sérülése után háromszor operálták meg. Idén ősszel újra bevethető lett, a legutolsó három bajnokiból kétszer kezdőként lépett pályára, de egyik meccsen sem jutott neki egy óránál több játéklehetőség.

A 29 éves brazil zsugás 2018 januárjában mintegy 105 millió font ellenében szerződött a Barcához a Liverpool csapatától, melyben öt és fél idény alatt 201 tétmérkőzésen 54 találatot szerzett. Azóta számtalan pletykát lehetett olvasni a nemzetközi sportsajtóban az esetleges távozásától, de egyelőre a katalánok nem akartak megválni tőle.