Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: „Ha el akarnak küldeni, akkor elmegyek”

Roppant egyértelműen és célratörően fogalmazott ma délben Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az 57 esztendős olasz szakember saját elmondása szerint kész távozni, ha az illetékesek így határoznak.

A magyar válogatott hullámzó minőségű éveket húzott le a 2016-os, remekül sikerült Európa-bajnokság után. A nemzeti együttes csak nehezen talált magára, ám Rossi mester a legjobbkor érkezett. A Honvéd és a DAC korábbi edzője 2018. nyarán vette át a válogatottat, és ha nem is könnyen, de kivezette a 2020-as (de idén megrendezett) Eb-re.

Ősszel ugyan bizakodva állhattunk a vb-selejtezők elé, ám végül simán kikaptak legjobbjaink Angliától, majd szomorú vereségbe szaladtunk bele Albániában is. Az Andorra elleni győzelem minimális gyógyír volt csak a sebekre. Jelenállás szerint minimálisak Magyarország kijutási esélyei a 2022-es világbajnokságra.

A mai, selejtezős kerethirdetést követően újságírói kérdésekre válaszolt Rossi. A NSO felvetésére, hogy az őszi meccsek után miként képzeli el a folytatást, így nyilatkozott:

„Mindig is azt mondtam, hogy nincs bennem szándék a maradásra akkor, ha azok az emberek, akik illetékesek, ezt nem akarják. Kik is ezek az illetékesek? A szurkolók, és persze a szövetség is. Ha bekövetkezik az, hogy nem jutunk ki a világbajnokságra, akkor először is meg kell vizsgálni, hogyan jutottunk el oda, hogy nem jutottunk ki. Ennek fényében kész vagyok levonni a következtetéseket. Mondtam, hogy nem fogok foggal-körömmel ragaszkodni. Ha el akarnak küldeni, akkor elmegyek.”

– öntött tiszta vizet a pohárba, szövetségi kapitányunk.