Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Messi is betalált, a PSG megverte a ManCityt, kikapott a Lipcse! – videóval

A Bajnokok Ligája második csoportkörének legnagyobb rangadóján a Paris Saint-Germain hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Manchester City ellen, míg az RB Leipzig meglepetésre kikapott a Club Brugge-től. A párizsi mérkőzésen Lionel Messi megszerezte első gólját újdonsült csapata színeiben.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Mauricio Pochettino csapata már a 8. percben vezetéshez jutott manchesteri ellenfelével szemben, méghozzá Idrissa Gueye révén, aki gyönyörűen lőtte ki a felső sarkot egy visszatett labda után. Ezt követően Pep Guardiola fiai nem törtek össze, előbb Raheem Sterling fejese csattant a felső lécen, majd Bernardo Silva a kipattanót is a kapufára küldte, ráadásul közvetlen közelről. A szünetre tehát maradt az 1–0-ás eredmény.

A fordulást követően a vendégek rákapcsoltak, ők dominálták a találkozót. Gólt mégis a franciák szereztek, nem is akármilyet: a 74. minutumban Lionel Messi tekerte Ederson Moraes kapujába a labdát, amelyet Kylian Mbappé készített elő az argentin világsztárnak – utóbbinak ez volt az első találata a PSG színeiben.

A párizsi alakulat a négy pontjával csoportelső, míg az Égszínkékek visszacsúsztak a harmadik helyre a kvartettben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A-csoport
Paris Saint-Germain FC (francia) – Manchester City FC (angol) 2–0 (1-0)
Helyszín: Parc des Princes; Játékvezető: Carlos del Cerro Grande
Gólszerzők: Gueye (8.), Messi (74.)
Sárga lap: Verratti (74.), ill. Cancelo (24.), De Bruyne (39.)

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Herrera, Gueye (Danilo 90.), Verratti (Wijnaldum 78.) – Messi, Mbappé, Neymar. Vezetőedző: Mauricio Pochettino.

City: Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Rodri, De Bruyne, Bernardo – Mahrez, Sterling (Gabriel Jesus 78.), Grealish (Foden 68.). Vezetőedző: Pep Guardiola.

A találkozó videós összefoglalója:

Lipcsében hasonlóan hazai góllal indult az összecsapás, a Manchester City ellen triplázó Christopher Nkunku jegyzett újabb BL-találatot. A Brugge még az első félidőben fordítani tudott Hans Vanaken és Mats Rits góljainak köszönhetően, amivel ki is alakult a végeredmény.

Gulácsi Péter csapatkapitányként végig a pályán volt, ahogyan Willi Orbán is. Szoboszlai Dominik szintén a lipcseiek kezdőcsapatában kapot helyett, őt az 58. percben kapta le Jesse Marsch vezetőedző.

A Brugge 4 ponttal második az A-csoportban, míg a Leipzig kettőből kettő vereséggel sereghajtó.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A-csoport
RB Leipzig (német) – Club Brugge KV (belga) 1–2 (1-2)
Helyszín: Red Bull Arena; Játékvezető: Slavko Vincic
Gólszerzők: Nkunku (5.), ill. Vanaken (22.), Rits (41.)
Sárga lap: Balanta (87.), Mignolet (90+6.)

Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan (Adams 79.) – Mukiele (Gvardiol 46.), Laimer (Haidara 46.), Kampl, Szoboszlai (André Silva 58.) – Nkunku, Poulsen (Brobbey 79.), Forsberg. Vezetőedző: Jesse Marsch.

Brugge: Mignolet – Clinton Mata, Balanta, Hendry, Nsoki, Sobol (Ricca 79.) – Sowah (Van der Brempt 68.), Rits (Vormer 79.), Vanaken, Lang – De Ketelaere (Wesley 72.). Vezetőedző: Philippe Clement.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása: