Januárban távozhat a MU mellőzött csillaga – sajtóhír

A legfrissebb nemzetközi sajtóbeszámolók szerint bár nyáron maradt a csapat alkalmazásában, januárban elhagyhatja a Manchester Unitedet a nagynevű támadó…

(Photo by Kacper Pempel – Pool/Getty Images)

A neves dél-amerikai szaklap, az El Gráfico értesülései szerint a Manchester United rutinos uruguayi csatára, Edinson Cavani a januári átigazolási időszakban mindenképpen távozni szeretne csapatától, miután Cristiano Ronaldo érkezésével bizonyosan kevesebb játéklehetőséghez jut. Az argentin sajtóban korábban már többször felmerült annak a lehetősége, hogy a Cavani által igencsak favorizált Boca Juniors együttese tárt karokkal várja őt.

A 34 éves támadó tavaly nyáron hét szezon után hagyta el a Paris Saint-Germain csapatát, mely színeiben kereken 200 találatot szállított. Cavani szabadon igazolhatóként számtalan érdeklődő közül a manchesterieket választotta, ahol bár lassan illeszkedett be, végül az elmúlt szezont tíz bajnoki találattal, és minden sorozatot figyelembe véve 39 mérkőzésen 17 góllal zárta. Nyáron bár szóba került a dél-amerikai visszatérés lehetősége, végül elkötelezte magát klubja iránt, ám az átigazolási időszak hajrájában a “nyakára” hozták Cristiano Ronaldót, amivel gyakorlatilag parkolópályára került.

Cavani az aktuálisan futó idényben izomsérülése miatt eddig mindössze két bajnokin jutott epizódszerephez, és az ötszörös aranylabdás érkezése után egyelőre nem is várható, hogy egyhamar visszafoglalja helyét a kezdőcsapatban.