Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lemondott posztjáról a Real egykori játékosa – HIVATALOS

Az elmúlt hétvégén elszenvedett újabb vereséget követően a felek megerősítették a játékosként közismert újonc tréner távozását jelenlegi állomáshelyéről…

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) gyengélkedő Aldosivi éléről távozott fiatal edzője, Fernando Gago. A klub közleménye szerint közös megegyezés vezetett a váltáshoz, míg az argentin sajtó úgy tudja, hogy a tréner adta be a felmondását a klub vezetőségével való véleménykülönbségei miatt.

A még mindig csak 35 éves egykori sérülékeny középpályás idén januárban került kinevezésre mar del platai egyesület kispadjára, ám a jelenlegi kiírás első 13 fordulója alatt csupán 13 pontot szereztek, ráadásul a legutóbbi hat meccset kivétel nélkül elvesztették. Gago a nyolc hónap alatt minden sorozatot figyelembe véve 26 meccsen irányította a csapatot, melyből hetet nyertek meg 16 vereség és három döntetlen mellett.

Gago a Boca Juniors nevelése volt, 2007-ben 21 esztendősen az akkori “Galaktikus” Real Madrid csábította őt Európába. A kiváló védekező középpályás öt szezon alatt 121 tétmeccsen lépett pályára a “királyiak” színeiben, első négy idényében alapember volt, később viszont már kevesebb lehetőséhez jutott, így a 2011-2012-es szezont kölcsönben az AS Roma együttesénél töltötte. A következő kiírásban végleg eladták őt a Valenciának, ám ott sem tudott állandó lehetőséget követelni magának, így később visszatért hazájába, a Vélez Sarsfield együtteséhez, ahol utoljára játszott 2020-ig.