Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szenzáció: Ibrahimovic újra ott van a svéd válogatottban! – HIVATALOS

A legfrissebb hírek szerint nem csak fellángolás volt a tavaszi visszatérése, és továbbra is számolnak Zlatan Ibrahimovic-csal a svéd nemzeti csapatnál. A vasárnap már 40. születésnapját ünneplő klasszisnak komoly szerepe lehet hazája világbajnoki kvalifikációjában.

(Photo by Michael Campanella/Getty Images)

Zlatan Ibrahimovic a 2016-os Európa-bajnokság után lemondta a további szereplés jogát Svédország válogatottjában. A manapság újra az AC Milan játszó csatár az idei év elején meggondolta magát, és jelezte a szövetség felé, hogy szívesen ott lenne a 2021-re halasztott Eb-n. Janne Andersson kapitány pedig játszatta is márciusban Ibrát, aki azonban térdsérülést szenvedett, és lemaradt a kontinens tornáról. Sőt, csak a napokban térhetett vissza a pályára klubjában is.

Ibrahimovic a szándék szerint ott lehet a 2022. végén esedékes katari világbajnokságon. Természetesen akkor, ha a svédek kvalifikálják magukat a tornára:

„Úgy döntöttem, hogy behívom, mert hiszek benne és remélem, hogy részt hozzájárulhat az ügyünkhöz. Sérülésből lábadozik, de napról napra halad, és a jövő héten újra találkozunk.”

– fogalmazott diplomatikusan Andersson mester.

Természetesen nem lennénk meglepve, ha Ibrahimovic így kommentálná az esetet: „Küldtem magamnak egy meghívót a svéd válogatottba.”