Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: győzelmének köszönhetően a tabella élén az Atalanta – videóval

Hazai pályán harcolta ki a tabella első helyét az Atalanta, hazai pályán gálázott a zenit a Malmö együttesét fogadva.

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Gasperini csapata igen szerencsés sorsolást kapott a Bajnokok Ligája idei kiírásában, azonban az Atalanta él is a lehetőséggel, és immár az előző mérkőzésen elért döntetlent követően immár győzelmet ünnepelve állt a tabella élére, olyan csapatok elől ideiglenesen átvéve a vezetést, mint a Villarreal, vagy a Manchester United.

Az első félidőben ugyan nehézkesen indult be az olasz gépezet, hiába Lauper találata is, a VAR lest ítélt, így a két együttes gól nélkül vonult le a félidei pihenőre.

A második játékrészben is férfiasan helyt állt a Ferencvárost kiejtő Young Boys, azonban a 68. percben Pessina góljának köszönhetően végül otthon tartotta a 3 pontot az Atalanta.

Atalanta  – Young Boys 1-0 (0-0)
Gólszerzők:  Pessina (68.) ill.
Kiállítás: – ill. –

Atalanta: Juan Musso; Rafael Toloi, Merih Demiral, Berat Djimsiti; Davide Zappacosta, Marten de Roon, Remo Freuler, Robin Gosens; Ruslan Malinovskiy, Matteo Pessina; Duvan Zapata.

Young Boys: David von Ballmoos; Silvan Hefti, Mohamed Ali Camara, Sandro Lauper, Ulisses Garcia; Christopher Martins Pereira, Vincent Sierro; Meschak Elia, Michel Aebischer, Nicolas Moumi Ngamaleu; Jordan Siebatcheu.

A H-csoport sereghajtói között minden bizonnyal csak az Európa Ligában való indulás joga fog eldőlni, azonban a Zenit hazai pályán olyan erődemonstrációt tartott amellyel talán a Juventus illetve a Chelsea együttesét is meglepheti a közeljövőben, hiszen Semak együttese 3 góllal küldte haza a svédeket, így felugorva a tabella harmadik fokára a Juventus együttese mögé.

Az orosz csapat már az első félidőben megszerezte a vezetést a friss igazolás, Claudinho góljának köszönhetően, azonban a második játékrészben már esélyt sem adott a vendégeknek, amelyről a Malmö játékosa, Ahdmedhodzic is legalább annyira tehet, hiszen a bosnyák játékos az 53. percben távozott piros lappal a pályáról, így hozva nehéz helyzetbe az amúgy is hátrányban játszó Malmö együttesét.

A kiállítást követően Sutormin és Wendel is betalált, így beállítva a 4-0-ás végeredményt, amelynek köszönhetően a Zenit álmai tovább élhetnek a továbbjutásról.

Zenit  – Malmö 3-0 (1-0)
Gólszerzők:  Claudinho (9.) Kuzyayev (49.) Sutormin (80.) ill. –
Kiállítás: – ill. Ahmedhodzic (53.)

Malmö: Johan Dahlin; Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Franz Brorsson; Jo Inge Berget, Bonke Innocent, Anders Christiansen, Erdal Rakip; Antonio-Mirko Colak, Veljko Birmancevic.

Zenit: Stanislav Kritsyuk; Wilmar Barrios, Dmitriy Chistyakov, Yaroslav Rakitskiy; Aleksey Sutormin, Daler Kuzyaev, Wendel, Douglas Santos; Malcom, Artem Dzyuba, Claudinho.