Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sampdoria tehetsége iránt Premier League klubok érdeklődnek

Az olasz együttessel remek volt az elmúlt idénye, valamint a dán válogatottal is kiválóan szerepelt az Európa-bajnokságon, így több nagyobb klub érdeklődését is felkeltette.

(Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images)

A Sampdoria középpályását, Mikkel Damsgaardot szeretné még a nyár folyamán leigazolni a Premier League-ben szereplő Leicester City és a Tottenham is, angol sajtóinformációk szerint.

A mindössze 21 éves dán labdarúgó az elmúlt szezonban klubcsapata egyik legjobbja volt, és hazája válogatottjában is kiváló teljesítménnyel rukkolt elő az Európa-bajnokságon, ennek következtében nem meglepő a PL csapatok érdeklődése.

Damsgaard a Nordsjaelland együttesétől igazolt a Sampdoriához az elmúlt nyáron közel 7 millió euróért cserébe, ahol rögtön beverekedte magát a kezdőbe, így 37 tétmérkőzésen is lehetőséget kapott, amelyeken 2 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.

Jelenlegi szerződése 2024-ig szól az olasz csapattal a 11-szeres dán válogatott játékosnak, piaci értékét 20 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.com. A hírek szerint 35 millió euró körül lehet a vételára.