Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: “Ronaldónak éppúgy szüksége volt a csapatra, mint nekünk rá”

Cristiano Ronaldo az idei nyáron három év után elhagyta a Juventus csapatát, és visszatért korábbi állomáshelyére, a Manchester United együtteséhez…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Juventus rutinos hátvédje, Leonardo Bonucci a minap a The Athletic részére adott interjúban arról beszélt őszintén, hogy milyen volt egy Cristiano Ronaldo méretű klasszissal egy csapatban játszani:

“Az alapelképzelés volt az volt, hogy a világ legjobb játékosa garantálni tudja a győzelmet a csapat számára, és mindent meg fogunk nyerni vele. A jelenléte hihetetlen hatással volt ránk. Már a vele végzett edzés adott nekünk valami pluszt, ám a játékosok tudat alatt elkezdték azt gondolni, hogy a jelenléte önmagában elegendő a mérkőzések megnyeréséhez. Kicsit elmaradtunk a napi munkánkban, alább hagyott az alázatunk, az áldozatvállalási képességünk, a vágyunk, hogy napról napra ott legyünk a csapattársak mellett. Azt hiszem, az elmúlt néhány évben ezt látni lehetett.

Az előző szezonban negyedik helyen végeztünk, és megnyertük az olasz kupát, mert ismét csapat lettünk. Talán magától értetődő volt, hogy ha odaadjuk a labdát Ronaldónak, akkor ő megnyeri nekünk a mérkőzést. De Ronaldónak éppúgy szüksége volt a csapatra, mint nekünk rá. Kell egy kompromisszum, mert a csapat emeli fel az egyént, még akkor is, ha az egyén a legjobb játékos a bolygón.”

Ronaldo 2018 nyarán mintegy 100 millió euró ellenében igazolt a Juventushoz, amely színeiben 134 mérkőzésen 101 gólt szerzett és bár az első két évben megnyerték a bajnokságot, legutóbb arról is lemaradtak, a BL-ben várt áttöréshez képtelen volt hozzásegíteni csapatát. Bár állítólag a csapat nyitott lett volna a további foglalkoztatására, a portugál klasszis végül a távozás mellett döntött, klubja pedig nem gördített elé akadályt.