Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Év végére jöhetnek a telt házak Olaszországban

A korábbi terveknek megfelelően a minap az olasz hatóságok is megerősítették, hogy az a céljuk, hogy mielőbb minél több szurkoló lehessen jelen személyesen a sporteseményeken…

 

Az olasz kormány elképzelései szerint 2021 végétől ismét 100%-os kihasználtsággal üzemelhetnek majd az olaszországi stadionok. Várhatóan már a Nemzetek Ligája négyes döntőjére 75%-ra kúszhat fel a nézőszám a létesítményekben, a következő évben pedig ismét telt házas mérkőzéseket rendezhetnek.

Andrea Costa, egészségügyi államtitkár úgy fogalmazott: “Az idei esztendő végére a cél a 100%-os nézőszám elérése”.

Mint ismeretes, az olasz bajnoki mérkőzéseken jelenleg az egyes stadionok befogadó képességének 50 %-ára adnak el jegyeket. A mérkőzésekre továbbra is csak a beoltott, a betegségen igazoltan áteső és a friss negatív koronavírus-teszttel rendelkező szurkolók látogathatnak ki.

Emlékezhetünk rá, hogy az olasz bajnokság 2019-2020-as idényének múlt nyári folytatásában zárt kapuk mögött zajlottak az események a tavalyi három hónapos kényszerszünet után. Az elmúlt szezonba első pár hetében megpróbálkoztak vele, hogy néhány biztonságosabbnak vélt régióban maximum ezer fő részt vehetett a mérkőzéseken, de ezt a járványhelyzet újbóli felerősödése utána idejekorán elvetették, és a 2020-2021-es szezon jelentős részét teljes zárt kapuk mögött rendezték meg a futballmérkőzéseket. Az idei évad kezdetétől viszont – ha korlátozott számban is, de – folyamatosan nézői jelenlét előtt zajlanak az összecsapások.