Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Spanyolország az első döntős! – videóval

A Nemzetek Ligája első elődöntőjében az Európa-bajnok Olaszország hazai pályán szenvedett 2:1-es vereséget Spanyolországtól.

(Photo by Marco Bertorello – Pool/Getty Images)

Jó iramban kezdődött a találkozó, amelyen végig magas fokon égtek a játékosok. Utóbbi különösen iga volt Leandro Bonuccire, de ne szaladjunk ennyire előre.

Jól kezdtek az olaszok, ám a kezdeti visszafogottság után hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, és főleg a labdát a spanyolok. A vendégek ahogy telt az idő, egyre magabiztosabban futballoztak, és miután a 17. percben Ferran Torres góljával előnybe is kerültek, még inkább megnyugodhattak. (0-1)

https://www.youtube.com/watch?v=Cg96HAzS0BU

Hátrányban Olaszország próbáld változtatni, volt esélye az egyenlítésre is, ám a szünetre nem csak ember -, de gólhátrányba is kerültek, miután a már említett Bonucci  12 perc alatt ‘kisárgázta’ magát (másodjára könyöklésért), Feran Torres pedig büntetett! (0-2)

A folytatásban Spanyolország úgy tűnt, jól menedzseli az időt, kontrollálta is a találkozót. az olaszok ugyan próbálkoztak becsülettel, álltak is a spanyol rohamokat, csakhogy nagyon nem értek fel Unai Simon kapujáig. A 83. percben aztán hirtelen felpezsdült a meccs, miután egy hatalmas spanyol védelmi hibát követően Federico Chiesa kihagyhatatlan helyzetbe hozta Lorenzo Pellegrinit. (1-2) – Egyből felpezsdült a San Siro hangulata!

Emberhátrányban, a hajrában, valami egészen hihetetlen feltámadást kellett volna produkálni az Európa-bajnoknak, de a spanyolok ebben már nem akartak partnerek lenni, jól menedzselték a hátralévő időt.

A ‘vörös fúria’ összességében remek meccset játszott, meglepte ellenfelét, véget vetve a ‘squadra azzurra’ 37 meccs óta tartó veretlenségének! Spanyolország az estén még két újoncot is avatott a kezdőcsapatban helyet kapó Gavi, valamint Yeremi Pino személyében személyében. Luis Enrique kapitány elégedett lehet, bár aggódhat a szünet után egyből lecserélt Ferran Torres egészségéért Nemzetek Ligája döntője előtt.

Olaszország – Spanyolország 1-2 (0-2)
San Siro stadion – Milánó, Vezette: S. Karasev (orosz)
Gólszerzők: F. Torres (17. és 45+2.) illetve Lo. Pellegrini (83.)
Sárga lap: Bonucci (30.), Locatelli (83.)  illetve Azpilicueta (45.). Sarabia (65.), Pino (71.), Oyarzabal (89.)
Piros lap: Bonucci (42. – második sárga lappal)

Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Bastoni, Bonucci, Emerson – Verratti (locatelli, 56.), Jorginho (Lo. Pellegrini, 64.), Barella (Calabria, 72.) – Insigne (Kean, 58.), Bernardeschi (Chiellini, 46.), Chiesa. Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

Spanyolország: Simon, Azpilicueta, P. Torres, Laporte, M. Alonso – Gavi (S. Roberto, 84.), Busquets, Koke (B. Gil, 72.)- Sarabia (Merino, 72.), F. Torres (Pino, 49.), Oyarzabal. Szövetségi kapitány: Luis Enrique