Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb-selejtező: győzelemmel kezdett Magyarország

Az U19-es magyar válogatott a fehérorosz válogatott ellen kezdte meg az Európa-bajnoki selejtezőjének első szakaszát Győrben.

A találkozót a magyarok kezdték jobban és folyamatosan a Fehéroroszok térfelén zajlott a játék az első bő 25 percben, és a nagy nyomásnak gól lett a vége. A 19. percben a balhátvéd Benczleitner jött fel a támadással, és közel az alapvonalhoz járt már kiszorított helyzetben, amikor a nagy lendülettel érkező Parkhomenko elkaszálta és büntetőhöz jutott a válogatottunk. A jogosan megítélt tizenegyest a Vasas labdarúgója, Sztojka Dominik értékesíteni tudta (0-1). A félidő hátralévő része már kiegyenlítettebb volt, de összességében megérdemelten mehetett vezetéssel a szünetre Magyarország.

A második játékrész eleje kiegyenlítettebb volt, azonban ezúttal is a magyarok találtak be, a 49. percben Németh Dániel kapott egy passzt, majd a 16-os sarkáról gyönyörű gólt tekert (0-2). Azonban a 62. percben újra nyílttá vált a találkozó, ugyanis a Lokomotív Moszkva támadója, Kirill Zinovic egy gólra olvasztotta a fehéroroszok előnyét (1-2). A mérkőzés ezt követően kiegyenlített volt, de végül megérdemelt győzelmet aratott Magyarország, így jelenleg a csoport második helyét foglalja el.

A csoport másik mérkőzésén Ausztria sima 4-0-ás sikert aratott Észtország ellenében. Következő ellenfelünk az észtek lesznek, a találkozót szombaton rendezik meg 17 órás kezdettel.

U19-es Eb-selejtező, 1. kör, 1. forduló
Fehéroroszország U19 – Magyarország U19 1-2
(0-1)
Gólszerzők: K. Zinovic (62.) ill. Sztojka D. (20. – büntetőből), Németh D. (49.)