Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább enyhítették a korlátozásokat Olaszországban – HIVATALOS

Bebizonyosodtak a korábbi várakozások, és a csütörtöki napon az olasz hatóságok bejelentették az engedélyezett nézőszámok emelését a sporteseményeken…

 

Olaszország sportért felelős államtitkára, Valentina Vezzali a csütörtöki napon megerősítette, hogy a továbbiakban 50 százalék helyett már az egyes stadionok maximális kapacitásának 75 százalékában lehessenek szurkolók. A cél az év végére a telt házas mérkőzések engedélyezése lenne.

A politikus úgy fogalmazott, hogy “ez egy kis jele a sport világának támogatásának”, egyúttal hozzátette, hogy reményei szerint 15 napon belül azt is bejelenthetik, hogy 100 százalékban látogathatók a sportesemények.

A mérkőzésekre továbbra is csak a beoltott, a betegségen igazoltan áteső és a friss negatív koronavírus-teszttel rendelkező szurkolók látogathatnak ki.

Emlékezhetünk rá, hogy az olasz bajnokság 2019-2020-as idényének múlt nyári folytatásában zárt kapuk mögött zajlottak az események a tavalyi három hónapos kényszerszünet után. Az elmúlt szezonba első pár hetében megpróbálkoztak vele, hogy néhány biztonságosabbnak vélt régióban maximum ezer fő részt vehetett a mérkőzéseken, de ezt a járványhelyzet újbóli felerősödése utána idejekorán elvetették, és a 2020-2021-es szezon jelentős részét teljes zárt kapuk mögött rendezték meg a futballmérkőzéseket. Az idei évad kezdetétől viszont – ha korlátozott számban is, de – folyamatosan nézői jelenlét előtt zajlanak az összecsapások.