Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: “Egyáltalán nem számítottam a klubváltásra…”

Az elmúlt nyáron emlékezetes klubváltást végrehajtó hatszoros aranylabdás argentin klasszis a minap hosszabb interjút adott…

(Photo by Catherine Steenkeste/Getty Images)

Az idei nyáron a Barcelonától a Paris Saint-Germain csapatához átigazoló Lionel Messi a napokban a France Football részére adott hosszabb interjút, melyben többek közt klubváltásának körülményeiről is őszintén beszélt:

“Egyáltalán nem számítottam a klubváltásra. Kihasználtam a Ronald Koeman vezetőedző által adott plusz napokat a pihenésre, majd visszatértem Barcelonába, hogy aláírjam az új szerződésem és minél hamarabb edzésbe álljak. Azt hittem, minden rendben van, csak az aláírásom hiányzik. Akkor közölték, hogy nem lehet megoldani a helyzetet, nem maradhatok, mert a Barcelona nem rendelkezik a megfelelő erőforrásokkal. Ez a pár pillanat megváltoztatta minden tervemet. A Barcelona kiadta a közleményét, hogy nem folytatjuk és onnantól azon kellett tűnődjek, hogyan fogok ebből a helyzetből még erősebben kikeveredni, hogyan térhetnék vissza minél gyorsabban a normál kerékvágásba. Keresnem kellett egy új klubot a folytatáshoz. Szerencsém volt, mert több együttes is keresett, köztük a PSG. Hálás vagyok a csapatnak, mert kezdettől fogva jól bántak velem.”

“A PSG-nél megmutatták, hogy nagyon akarnak, gondomat viselték mindenben. Hálával tartozom azért, hogy ma ismét boldog vagyok. Kaptam más ajánlatokat is, de elég gyorsan egyezségre jutottunk a PSG-vel. Megnyerő volt számomra a projekt, a játékosok személye, az öltöző minősége. Ezek mind megkönnyítették a megállapodást, még akkor is ha nem volt egyszerű a helyzet. Váratlanul ért és gyorsan kellett cselekednünk.”

Az új csapatánál való beilleszkedés kapcsán elárulta, hogy “gyerekkorom óta Barcelona volt az otthonom. Ehhez képest egyik napról a másikra gépre kellett szálljak, majd megérkeztem egy új országba, ahol mindent a nulláról kellett kezdenem. Tudtam, hogy több barátom is akad a párizsi öltözőben, és ez lehetővé tette, hogy meggyőzzem magamat arról, hogy nem lesz gond a beilleszkedéssel. És nem is tévedtem – különösen sokat segített, hogy sok olyan játékos van a csapatban, aki hozzám hasonlóan beszél spanyolul.”

“Eltelt több mint egy hónap, de még mindig azt mondhatom, nemrég érkeztem. Még nem ismerem Kyliant annyira, hogy beszélgettünk volna erről és esetleg elmondjam neki a véleményemet, a tanácsaimat. Mint mindenki, ő is csak várta nyáron, hogy mi fog történni. Örülök, hogy végül maradt, a csapatunk fontos része, akinek nagy szerepe lehet a terveink elérésében”

– árulta el csapata egyik legfontosabb játékosának helyzetéről.