Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Példátlanul súlyos büntetést kaptak a Boca Juniors bajkeverői

Július végén botrányos körülmények közepette zárult a brazil Atlético Mineiro és az argentin Boca Juniors Libertadores-kupa-nyolcaddöntője, jövő héten pedig tárgyalják a továbbiakat…

(Photo by Bruna Prado-Pool/Getty Images)

A CONMEBOL pénteki döntése értelmében a Boca Juniors több játékosa is súlyos büntetésben részesült, amiért az Atlético Mineiro elleni Libertadores-kupa-nyolcaddöntő után kirobbant botrányban főszerepet vállaltak.

A nemzetközi szövetség határozata szerint a csapat játékosai közül Cristian Pavón és Sebastián Villa Cano egyaránt hat-hat meccses eltiltást és 30 ezer dolláros pénzbüntetést kapott; Marcos Rojo büntetése öt meccs és 25 ezer dollár; a csapatkapitány Carlos Izquierdozt négy meccstől meszelték el és 20 ezer dollárt kell fizetnie; Diego González három mérkőzésre szóló eltiltás mellett fizetheti 15 ezer dollárt; a cserekapus Javier García jutalma két meccs és mínusz 10 ezer dollár lett; míg Norberto Briasco és Carlos Zambrano csak figyelmeztetést kapott a részvételért.

Mint ismert, a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a két csapat között döntetlen után tizenegyesrúgások döntöttek a továbbjutás sorsáról, a szétlövést a brazil csapat nyerte. A lefújás után az “arany-kékek” labdarúgóit a helyi rendőrségnek könnygázzal kellett megfékeznie, mivel rátörték az öltözőt az Atléticóra, így nem akármekkora csetepaté alakult ki, melynek végül a hatóságok vetettek véget azzal, hogy legalább nyolc Boca-játékost bevittek a rendőrségre. Haragjuk annak volt köszönhető, hogy mindkét meccsen egy-egy érvényes gólt vett el tőlük a videóbíró.