Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es Eb-selejtező: nyert, így biztos továbbjutó a magyar válogatott

Az U19-es magyar válogatottnak a fehérorosz válogatott elleni győzelmet követően az észtekkel kellett megmérkőznie, amelyet szintén sikerrel vettek, ennek következtében biztosan ott vannak a következő szakaszban. 

Papíron a magyar válogatottnak kötelező volt a győzelem, de az észt válogatott nem adta könnyen magát, beálltak a térfelükre és masszívan védekeztek, majd ebből próbáltak kontrákat indítani. Az első játékrészben nem volt komolyabb lehetőség egyik oldalt sem, a magyarok átlövésekkel próbáltak gólt szerezni, azonban egyik löket sem okozott gondot Lagusnak, ugyanis többnyire elkerülték a kapuját, míg Senkónak egyetlen védeni valója volt összesen.

A második félidő is hasonló mederben telt, azonban ezúttal jól sült el egy távoli átlövés magyar részről, Sztojka Dominik zörgette meg a hálót a 73. percben (1-0). A Vasas támadója nem sokkal később megtudta duplázni válogatottunk előnyét, a 81. minutumban tud eredményes lenni büntetőből, ugyanúgy, mint a fehéroroszok elleni összecsapáson.

A csoport másik mérkőzésén Ausztria és Fehéroroszország nem bírtak egymással, 1-1-es döntetlent játszottak a csapatok, így jelenleg Magyarország vezeti a kvartettjét és biztosan továbbjutott a második körbe. A magyarok az osztrákok ellen játsszák utolsó találkozójukat, azon a mérkőzésen fog eldőlni a csoportelsőség, amelyet kedden rendeznek 15 órás kezdettel.

U19-es Eb-selejtező, 1. kör, 2. forduló
Magyarország U19 – Észtország U19 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Sztojka D. (73., 81. – büntetőből) ill.