Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét hazatérhet a nagy utazó – sajtóhír

Hazai sajtóértesülések szerint a magyar válogatott korábbi középpályása az újabb külföldi kalandokat követően hazatérhet az NB I-be…

A Nemzeti Sport Online friss információi szerint az utoljára Uruguayban szereplő Vadócz Krisztián hazatérni készül és az élvonalbeli Mezőkövesd csapatához szerződhet hamarosan.

“Korábban benne volt a pakliban, hogy afrikai együttesben folytatom, de miután meghiúsult a lehetőség, egyre inkább erősödött bennem a hazatérés érzése. De csak ideiglenesen, hiszen mindig is az volt a vágyam, hogy légióskodjak. Arról nem beszélnék, hol folytatom. Szeptemberben két hétig a Honvéd második csapatánál edzettem, végül nem kerültem Kispestre – mentem volna, csak nem tartottak rám igényt. Szakmai oka nem lehetett a döntésüknek, mert nincs olyan kaliberű középpályásuk, hogy ne fértem volna be a keretbe. Uruguayban a Penarolnál és a Montevideónál sem tettek fel az első repülőre, hogy irány haza… Jó erőben vagyok, futok, lépcsőzöm és úszom, a meccsterhelés persze hiányzik. Játszani pedig nem felejtettem el, futballéhségem van” – mondta a lapnak a rutinos középpályás.

A 36 éves középpályás a Budapest Honvéd színeiben színeiben kezdte karrierjét, majd 2002-től 2005-ig erősítette az első csapatot, mielőtt tartalmas légiós pályafutásba kezdett, mely során megfordult Hollandiában, Spanyolországban, Svájcban, Dániában, Indiában, Ausztráliában és Hong Kongban egyaránt, miközben menet közben többször hazatért. Kalandozó életmódja során Indiában sodorta őt össze az élet az akkoriban levezető uruguayi klasszissal, Diego Forlánnal, aki edzői karrierje megkezdése alkalmával csábította Vadóczot az 50-szeres nemzeti bajnok Penarol csapatához. Legutóbb pedig a szintén uruguayi Montevideo Wanderers alkalmazásában szerepelt.

Az egykori 42-szeres válogatott futballista legutóbb profi pályafutása 14. különböző klubját hagyta el.